Shoyu Ramen Leves, egyszerűen

Shoyu Ramen Leves, egyszerűen

Ez a japán Ramen leves a sokfajta Ramen levesek egyike, később bemutatok másikakat is, mert a japán levesek nemcsak finomak, de egészségesek is, többek között a tengeri algától. Nem kell megijedni tőle, viszonylag könnyű elkészíteni. 

Hozzávalók:

2 csomag kínai tészta, tojás nélküli

4 vékony szelet főtt sonka

1 gerezd fokhagyma szeletelve

1 púpos teáskanál őrölt gyömbér

1 teáskanál szezámolaj

3 csésze, 6-700 ml csirkehúsleves

200 g mungóbab csíra

200 g bambuszrügy csíkok

2 lágyra főzött tojás

½ teáskanál himalájai só

őrölt feketebors

1 teáskanál cukor

3 evőkanál japán szójaszósz

wakame”, tengeri alga, ízlés szerint

Póréhagyma karikázva a tálaláshoz

rizsecet

Hogyan készítsd?

  • Hevíts szezámolajat egy mély serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd öntsd bele a csirkehúslevest, forrald fel.
  • Add hozzá a sót, cukrot, szójaszószt, a mungbab csírát, a bambuszrügyet, és forrald fel megint. Vedd le a tűzről, és szórd bele a wakame-t, áztasd, hogy dagadjon és szép zöld színe legyen.
  • A tányérokba tedd a száraz, kínai gyorstésztát, helyezd rá a főtt sonka szeleteket, és öntsd rá a forró levest, takard le egy másik tányérral, és hagyd a tésztát dagadni pár percig.
  • Mielőtt tálalod, szórd rá a póréhagyma karikákat, és tedd bele a félbevágott tojást, és ízesítsd rizsecettel ízlésed szerint.

Jó étvágyat!