Spagetti Bolognese - Kínai Csavarral

Spagetti Bolognese - Kínai Csavarral

Mi magyarok is szeretünk "megmagyarosítani" különféle idegen fogásokat, kisebb-nagyobb sikerrel. Ez az Olasz-Kínai Fúzió viszont egy igen jól sikerült szülemény, a gyerekek szerint legalábbis, úgyhogy, ha meg akarod nyerni az ifjakat magadnak, akkor ezt készítsd nekik. Igaz, nem 15 perc alatt készül el, de majdnem, 20 perc alatt el lehet készíteni.

Hozzávalók:

250 g jó fajta Spagetti

1 ek olaj

400 g darált hús, tetszőleges (marha, sertés, pulykamell)

1 közepes Vöröshagyma, finomra aprítva

2 gerezd Fokhagyma, préselve vagy finomra szeletelve

4 dl Csirkehús leves (kockából is jó lesz)

3 ek Osztriga Szósz

2 ek Világos Szójaszósz

1/2 ek Sötét Szójaszósz

1 tk Szezámolaj

csipetnyi őrölt Fehérbors

2 dl mélyhűtött, vagy friss zöldborsó

2 csapott ek Kukorica Keményítő, ugyanennyi hidegvízbe keverve

 

Elkészítés:

  1. Főzd meg a Spagettit sós vízben, az utasításoknak megfelelően, de főzd kb. 1 perccel kevesebb ideig, hogy a befejezés már a szósszal együtt legyen. Próbáld úgy időzíteni a szósz elkészítését, hogy a spagetti mehessen egyből a szószba. Eközben készítsd el a szószt.
  2. Hevíts 1 ek olajat magas hőfokra egy Serpenyőben vagy Wokban. Öntsd bele a darált húst, süsd addig, míg egy kicsit barna nem lesz, közben spatulával törd szét ha darabokba összeállt.
  3. Dodb bele a hagymát, a Fokhagymát, tekerd le a hőt közepesre. Süsd addig, míg a hagyma üveges lesz, majd öntsd hozzá a csirkehús levest (kockából is finom lesz).
  4. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt alatta, hogy csak finoman rotyogjon. Add hozzá az Osztriga Szószt, a Sötét és a Világos Szójaszószt, a Szezámolajat és a Fehérborsot. Fedd le és hagyd 10 percig lassan rotyogni.
  5. Vedd le a fedőt, öntsd hozzá a Zöldborsót, kevergetve főzd egy percig.
  6. A hidegvízbe kevert Kukorica Keményítőt is öntsd hozzá, állandó keverés mellett. Ha állni hagytad a keményítő keveréket, akkor leüllepszik, keverd fel a hozzáadás elött.  A szósz szépen besűrűsödik, mázat hagyva a kanálon.
  7. Eközben, ha jól időzítettél, a spagetti pont kifőtt, szűrd le és már mehet is a szószba. Ha sűrűnek találod a szószt, önt egy kis tésztalevet hozzá, ha túl hígnak, akkor önts egy kis keményítő keveréket hozzá. Keverd az egészet jól össze, és tálald.

Jó étvágyat!

forrás: https://thewoksoflife.com/2015/12/chinese-spaghetti-bolognese/