Sült Husifalatok Mizó és Gyömbér Öntettel

Sült Husifalatok Mizó és Gyömbér Öntettel

A hideg idő közeledtével jólesik egy kis tartalmas harapnivaló. Ezek az Ázsai ihletésű sült falatkák ideálisak egy összebújós, kanapés őszi estére. A jó benne az, hogy amennyire finom, annyira egyszerű elkészíteni. Hajrá kezdők! Ez nektek pont megfelelő fogás a sikerélményekhez!

Hozzávalók:

1 db Vöröshagyma apróra, finomra vágva

3 ek hámozott, szeletelt friss Gyömbér

1 gerezd Fokhagyma

0,5 dl Vörös Mizó Paszta

2 ek Rizsecet

1/2 tk Szezámolaj

0,5 dl Főzőolaj

2 ek Méz, vagy Barnacukor

200 g Basmati Rizs

1 tk Sötét Szójaszósz

2 ek Vaj

Szezonális Zöldségek ízlés szerint

500 g Hús, kockázva, rusztikusan

Elkészítés:

  • Először is, készítsd el az öntetet: dobd és kanalazd bele az összes hozzávalót (a Hagymát, a Fokhagymát, a Miso pasztát, ez ecetet, a Gyömbért, az Olajat, a Mézet, a Szezámolajat) egy turmix edénybe, majd turmixold selymes állagúra.
  • Mielőtt hozzáfognál a hús sütéséhez, készítsd el a köreteket. Ha rizzsel vagy más gabonával gondoltad, akkor azokat főzd meg az utasításnak megfelelően. A köret lehet Köles, Quinoa, Hajdina, bBulgur pl. Ha nyers zöldségköretet szeretnél, akkor szeleteld fel ezeket, vagy meg is "blanchirozhatod", azaz félig főzöd meg, ha meglehetősen vékonyra vágtad a zöldségeidet, akkor csak éppen hogy megmutatod a forrásban lévő víznek. A másik jó ötlet az, ha a zöldségeket abban a páclében sütögeted egy kis ideig, amiben a húsokat pácoltad. Ezáltal értékes ízeket vihetsz tovább a zöldségekbe.
  • Sózd meg a hús kockákat egy picit, viszont alaposan borsozd meg frissen őrölt jó minőségű Feketeborssal. Azért kell pici só csak, mert a Mizó paszta eléggé sós, lehet hogy az a sósság elegendő is, úgyhogy óvatosan a sóval. Kivenni már nem lehet belőle. És még ott van a Szójaszósz, ami szintén sós!
  • Hevítsd a serpenyődet közepesen-magas hőfokra. Tégy 2 ek Vajat bele, de vigyázz, hamar megég! Ebben a fázisban jobb ha bekapcsolod a szagelszívót. Önts hozzá 1 ek Sötét Szójaszószt.
  • Helyezd a serpenyőbe egy rétegben a húskockákat. Sisteregjen rendesen! Ha nem teszi ezt, akkor nem elég forró a serpenyőd. Ne piszkáld, ne forgasd, nyugi, hagyd így a husikat legalább 30-40 másodpercig. Csak ezután fordítsd meg őket. A sült résznek ekkorra szép barna réteget/kérget kell mutatnia. Forgatva, süsd meg minden oldalukon ugyanígy. Ha Marhahús kockákat választottál, akkor úgy lesz jó, ha a közepe egy kicsit rózsaszín, de nem véres. Ha Sertéshúsra esett a választásod, akkor süsd át teljesen a húst. Csirke vagy Polyka mellből ezt még nem próbáltam, de szerintem az is finom lenne.
  • Kanalazd ki a húst és a levében süsd meg a zöldségeket, ahogy azt már említettük korábban.
  • Tálald úgy, hogy kanalazz egy adag rizst a tányér aljára, szedj rá húsikat, majd végül a sült zöldségeket. Végül öntözd meg a Mizó-Gyömbér öntettel.

Jó étvágyat!

forrás: https://thewoksoflife.com/2018/09/steak-bites-miso-ginger/