Ez ugyan egy tengeri halféleség, Snapper a neve, Sügér magyarul, de egy finom magyar Keszeg, Fogas vagy Csuka is megfelelő lesz ennek a kulináris élménynek a kipróbálására. Egy kicsit több ízzel, mint a sültkeszeg, az igaz, de legyünk bátrak, próbáljunk ki új ízeket, pl ezt az ázsiai sülthalat.
Hozzávalók:
Ázsiai Sült hal:
Személyenként egy 5-600 g-os egész hal
frissen őrölt feketebors
só
snidling, újhagyma
Gyömbér szósz:
0,5 dl víz
1 evőkanál frissen facsart citromlé
3 evőkanál halszósz
3 evőkanál 5%-os rizsecet
3 evőkanál barna nádcukor
2 gerezd fokhagyma, préselve
1 friss piros chili, aprítva
1 újnyi gyömbér, reszelve
1 teáskanál kukorica keményítő
Elkészítés:
- Sózd, borsozd a megpucolt, beírdalt halat, jól bedörzsölve mindenhol.
- Készíts elő egy serpenyőt vagy mégjobb, egy wokkot bő olajjal, hevítsd fel kb. 180 fokra, és süsd meg a halat aranybarnára mindkét oldalán. A hal nagyságától függően, ez 8-15 percet vesz igénybe. Ha kész, egy papírtörlőn itasd fel a felesleges olajat.
- Egy kisebb lábasban keverd össze a Gyömbér Szósz hozzávalóit, tedd fel a tűzre és forrald fel, ha forr, vedd le a hőt, és csak lassú tűzön rotyogtasd 5 percig, amíg besűrűsödik.
- Öntsd a sült halra a szósz egy részét, a többit tálald mártogató szószként mellé. Szórd meg karikázott snidlinggel, újhagymával, és tálald.
Jó étvágyat!
forrás: www.angsarap.net