Sülthal Ázsiai Módra, Ropogósan

Sülthal Ázsiai Módra, Ropogósan

Ez ugyan egy tengeri halféleség, Snapper a neve, Sügér magyarul, de egy finom magyar Keszeg, Fogas vagy Csuka is megfelelő lesz ennek a kulináris élménynek a kipróbálására. Egy kicsit több ízzel, mint a sültkeszeg, az igaz, de legyünk bátrak, próbáljunk ki új ízeket, pl ezt az ázsiai sülthalat.

Hozzávalók:

Ázsiai Sült hal:

Személyenként egy 5-600 g-os egész hal

frissen őrölt feketebors

snidling, újhagyma

Gyömbér szósz:

0,5 dl víz

1 evőkanál frissen facsart citromlé

3 evőkanál halszósz

3 evőkanál 5%-os rizsecet

3 evőkanál barna nádcukor

2 gerezd fokhagyma, préselve

1 friss piros chili, aprítva

1 újnyi gyömbér, reszelve

1 teáskanál kukorica keményítő

Elkészítés:

  • Sózd, borsozd a megpucolt, beírdalt halat, jól bedörzsölve mindenhol.
  • Készíts elő egy serpenyőt vagy mégjobb, egy wokkot bő olajjal, hevítsd fel kb. 180 fokra, és süsd meg a halat aranybarnára mindkét oldalán. A hal nagyságától függően, ez 8-15 percet vesz igénybe. Ha kész, egy papírtörlőn itasd fel a felesleges olajat.
  • Egy kisebb lábasban keverd össze a Gyömbér Szósz hozzávalóit, tedd fel a tűzre és forrald fel, ha forr, vedd le a hőt, és csak lassú tűzön rotyogtasd 5 percig, amíg besűrűsödik.
  • Öntsd a sült halra a szósz egy részét, a többit tálald mártogató szószként mellé. Szórd meg karikázott snidlinggel, újhagymával, és tálald.

Jó étvágyat!

forrás: www.angsarap.net