A sütőtök szezonban érdemes kipróbálni sokféle elkészítési módot. Először persze az édesekre gondolok, de nagyon kellemes meglepetés ér, ha a sósakat is kipróbálom. Ez a fogás önmagában is egy finom egytálétel, de ha valaki kevesli, akkor köretként, csípősre sütött csirkecombokhoz pl. nagyon ott van. Arról nem is beszélve, hogy egészséges és olcsó.
Hozzávalók:
5-800 g sütőtök, darabokban
1 evőkanál olíva olaj
1/2 teáskanál római kömény, egész
1 egész hüvely szárított chili paprika
1 teáskanál chili pehely
1 1/2 evőkanál Balzsamecet krém
100 g durvára vagdosott dióbél
só, lehetőleg Himalája só
aprított zöldfűszer díszítésnek
Elkészítés:
- Pucold meg és vágd össze a sütőtököt kockákra.
- Hevíts fel olajat egy serpenyőben, pörköld meg a római köményt és a száraz chili (erős) paprikát, és amikor a római kömény sistereg, mocorog, a száraz paprikahüvely sötétebbre fordul, add hozzá a sütőtök darabokat, és sózd meg.
- Süsd magas hőfokon mindaddig, amíg a sütőtök darabok barnulni nem kezdenek minden oldalukon, állandó kevergetés mellett természetesen.
- Öntsd rá a balzsamecet krémet, a tört borsot, a diódarabkákat, egy kis vizet, ha kell, és vedd le a hőt közepesre.
- Süsd, állandó kevergetés mellett, amíg a sütőtök teljesen átsül, állandóan felkaparva a serpenyő aljáról az odaragadt részeket.
- Díszítsd zöld fűszernövénnyel, a zöld turbolya kiváló, de a petrezselyem vagy a koriander zöldje is finom hozzá.
Jó étvágyat!
forrás: www.ecurry.com