Sütőtök darabok balzsamosan, dióval

Sütőtök darabok balzsamosan, dióval

A sütőtök szezonban érdemes kipróbálni sokféle elkészítési módot. Először persze az édesekre gondolok, de nagyon kellemes meglepetés ér, ha a sósakat is kipróbálom. Ez a fogás önmagában is egy finom egytálétel, de ha valaki kevesli, akkor köretként, csípősre sütött csirkecombokhoz pl. nagyon ott van. Arról nem is beszélve, hogy egészséges és olcsó.

Hozzávalók:

5-800 g sütőtök, darabokban

1 evőkanál olíva olaj

1/2 teáskanál római kömény, egész

1 egész hüvely szárított chili paprika

1 teáskanál chili pehely

1 1/2 evőkanál Balzsamecet krém

100 g durvára vagdosott dióbél

só, lehetőleg Himalája só

aprított zöldfűszer díszítésnek

Elkészítés:

  • Pucold meg és vágd össze a sütőtököt kockákra.
  • Hevíts fel olajat egy serpenyőben, pörköld meg a római köményt és a száraz chili (erős) paprikát, és amikor a római kömény sistereg, mocorog, a száraz paprikahüvely sötétebbre fordul, add hozzá a sütőtök darabokat, és sózd meg.
  • Süsd magas hőfokon mindaddig, amíg a sütőtök darabok barnulni nem kezdenek minden oldalukon, állandó kevergetés mellett természetesen.
  • Öntsd rá a balzsamecet krémet, a tört borsot, a diódarabkákat, egy kis vizet, ha kell, és vedd le a hőt közepesre.
  • Süsd, állandó kevergetés mellett, amíg a sütőtök teljesen átsül, állandóan felkaparva a serpenyő aljáról az odaragadt részeket.
  • Díszítsd zöld fűszernövénnyel, a zöld turbolya kiváló, de a petrezselyem vagy a koriander zöldje is finom hozzá.

Jó étvágyat!

forrás: www.ecurry.com