Itt az ősz, ilyenkor jaj de finom a krémes, forró leves, a begyújtott kandalló mellett. Ez a recept fenomenális, forrón tálalva, duplán csípősen a chilitől, szivetmelengető. Az egész család csendben, áhítattal kanalazta. Próbáljátok ki, sütőtök, ahogy még sohasem ízleltétek.
Hozzávalók:
500 gr sütőtök
200 gr burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
30 gr vaj
1 tk chilipehely
1 tk gyömbérpor
2 dl tejszín
1/2 dl világos szójaszósz
csipetnyi szárított turbolya
1 ek kurkuma
Elkészítés:
- A hagymát metisztítjuk,felaprítjuk.
- A sütőtököt ,burgonyát megtisztítjuk felkockázzuk.
- A vajon megfonnyasztjuk a hagymát pici só is kell rá, hogy megtörjön a hagyma, és rátesszük chili pelyhet, a kurkumát és a gyömbérport.
- kettöt keverünk rajta majd,
- felöntjük 1 l vizzel, beletesszük a burgonyát és sütőtököt. Fedő alatt erős tűzön kb.20 perc alatt megpuhítjuk.
- Turmixoljuk össze, ízlés szerint szójaszósszal ízesítjük, (só helyett), majd a tejszínnel még pár percig főzzük.
Tálaláskor friss, vagy szárított turbolyát aprítsunk a tetejére.
Jó étvágyat!