Sütőtökleves, krémes, gyömbéres, chilis, kurkumás őszi leves

Sütőtökleves, krémes, gyömbéres, chilis, kurkumás őszi leves

Itt az ősz, ilyenkor jaj de finom a krémes, forró leves, a begyújtott kandalló mellett. Ez a recept fenomenális, forrón tálalva, duplán csípősen a chilitől, szivetmelengető. Az egész család csendben, áhítattal kanalazta. Próbáljátok ki, sütőtök, ahogy még sohasem ízleltétek.

Hozzávalók:

500 gr sütőtök

200 gr burgonya

1 nagy fej vöröshagyma

30 gr vaj

1 tk chilipehely

1 tk gyömbérpor

2 dl tejszín

1/2 dl világos szójaszósz

csipetnyi szárított turbolya

1 ek kurkuma


Elkészítés:

  • A hagymát metisztítjuk,felaprítjuk.
  • A sütőtököt ,burgonyát megtisztítjuk felkockázzuk.
  • A vajon megfonnyasztjuk a hagymát pici só is kell rá, hogy megtörjön a hagyma, és rátesszük chili pelyhet, a kurkumát és a gyömbérport.
  • kettöt keverünk rajta majd,
  • felöntjük 1 l vizzel, beletesszük a burgonyát és sütőtököt.  Fedő alatt erős tűzön kb.20 perc alatt megpuhítjuk.
  • Turmixoljuk össze, ízlés szerint szójaszósszal ízesítjük, (só helyett), majd a tejszínnel még pár percig főzzük.

Tálaláskor friss, vagy szárított turbolyát aprítsunk a tetejére.

Jó étvágyat!