Sütőtökös, Kókuszos Curry Leves

Sütőtökös, Kókuszos Curry Leves

A Kulináris világban is végbemegy egy fajta globalizáció, amerikai szakácsok gyakran nyúlnak Délkelet Ázsiai hozzávalókhoz, hogy megalkossanak valami újat, izgalmasat, valami Crossover-t. Valószínű, hogy a gyakori utazások Ázsia ezen szegletébe hozzájárultak ehhez a folyamathoz. Ez a leves a mintapéldája ennek az egybeolvadásnak.

Hozzávalók:

1 kg sütőtök, negyedelve, magozva

olíva olaj ecseteléshez

2 evőkanál barnacukor

1 teáskanál őrölt fahéj

1/2 teáskanál só

1 teáskanál curry fűszerkeverék

1/2 teáskanál Garam Masala Fűszerkeverék

csipetnyi őrölt feketebors

2-3 dl kókusztej

3 dl csirkehús leves, vagy zöldségleves (kockából is)

koriander, vagy petrezselyem zöldje díszítésnek

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 190 C fokra.
  • Süsd meg a szeletelt sütőtök darabokat, kicsit beecsetelve olívaolajjal. Fűszerezd fahéjjal, sóval, és ha a sütőtök nem elég édes, akkor egy kis barna cukorral is. Süsd legalább 45-55 percig, vizsgáld egy hústűvel, villával.
  • Hagyd egy picit kihűlni a sütőtököt, majd kanalazd ki a puha belsejét egyenesen a mixerbe. Önts hozzá csirkehús levest, vagy zöldséglevest, kókusztejet, szórd bele az őrölt curry-t, a garam masala fűszerkeveréket és a feketeborsot. Turmixold krémesre, selymesre.
  • Adagold ki a levest, díszítsd még egy kis kókusztejjel, korianderzölddel, vagy petrezselyemzölddel. Tálald forrón. Egyszerűbb nem is lehetne.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.thenovicechefblog.com