A Kulináris világban is végbemegy egy fajta globalizáció, amerikai szakácsok gyakran nyúlnak Délkelet Ázsiai hozzávalókhoz, hogy megalkossanak valami újat, izgalmasat, valami Crossover-t. Valószínű, hogy a gyakori utazások Ázsia ezen szegletébe hozzájárultak ehhez a folyamathoz. Ez a leves a mintapéldája ennek az egybeolvadásnak.
Hozzávalók:
1 kg sütőtök, negyedelve, magozva
olíva olaj ecseteléshez
2 evőkanál barnacukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál só
1 teáskanál curry fűszerkeverék
1/2 teáskanál Garam Masala Fűszerkeverék
csipetnyi őrölt feketebors
2-3 dl kókusztej
3 dl csirkehús leves, vagy zöldségleves (kockából is)
koriander, vagy petrezselyem zöldje díszítésnek
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 190 C fokra.
- Süsd meg a szeletelt sütőtök darabokat, kicsit beecsetelve olívaolajjal. Fűszerezd fahéjjal, sóval, és ha a sütőtök nem elég édes, akkor egy kis barna cukorral is. Süsd legalább 45-55 percig, vizsgáld egy hústűvel, villával.
- Hagyd egy picit kihűlni a sütőtököt, majd kanalazd ki a puha belsejét egyenesen a mixerbe. Önts hozzá csirkehús levest, vagy zöldséglevest, kókusztejet, szórd bele az őrölt curry-t, a garam masala fűszerkeveréket és a feketeborsot. Turmixold krémesre, selymesre.
- Adagold ki a levest, díszítsd még egy kis kókusztejjel, korianderzölddel, vagy petrezselyemzölddel. Tálald forrón. Egyszerűbb nem is lehetne.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.thenovicechefblog.com