Sütőtökös, Krémsajtos Kalács

Sütőtökös, Krémsajtos Kalács

A sütőtök az egyik kedvenc alapanyagom, mert sok minden készíthető belőle: ezernyi leves, tízezernyi édesség, fagyi, süti, muffin, és még sorolhatnám. Ez az egyik kedvenc kalácsom.

Hozzávalók:

Sütőtök kalács:

500 g nyers sütőtök kockák, főzve, pürésítve

4 tojás

1 dl olíva olaj

1 dl frissen reszelt és ebből készített almalé

1,3 dl tej

2 teáskanál Bourbon Vanília kivonat

3 dl cukor

7 dl finomliszt

2 teáskanál sütőpor

1,5 teáskanál só

3 teáskanál őrölt fahéj

2 teáskanál őrölt szerecsendió

0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg

1 teáskanál őrölt gyömbér

1,5 dl csoki chips, vagy darabkák

Krém sajt töltelék:

400 g krémsajt, szobahőmérsékletű

0,5 dl cukor

1 tojás, szobahőmérsékletű

1 evőkanál tej

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra, vajazz ki egy veknisütő formát.
  • Egy nagyobb keverőtálban keverd össze a megfőtt, pürésített sütőtököt, a tojásokat, az olíva olajat, a frissen reszelt alma levét, a tejet, a vanília kivonatot és a cukrot.
  • Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és az őrölt gyömbért.
  • Ezt a keveréket add hozzá adagokban a sütőtökös keverékhez, és dolgozd jól össze.
  • Add hozzá a csokoládé chips-et, vagy darabokat.
  • Töltelék: verd fel a krémsajtot, a cukrot, a tojásokat és a tejet sima krémes állagúra.
  • Hajts sütőpapírt a vekniformába, önts a sütőtökös tésztából az aljára annyit, hogy egy réteget tudj képezni. Kanalazz a krémsajtos keverékből a tetejére. Önts újra a sütőtökös keverékből a vekniformába, majd megint a krémsajtos krémből a tetejére, majd fejezd be a sütőtökös tésztával. Szórj csoki chips-et a tetejére, hogy izgalmasabbnak nézzen ki.
  • Süsd 60-80 percig, vagy addig, amíg a beleszúrt hústű tisztán jön ki.
  • Szeletelve tálald.

Jó étvágyat!

forrás: www.yourcupofcake.com