Sütőtökös Tiramisu

Sütőtökös Tiramisu

Egyre több és több sütőtökös édességet fedezünk fel, és az egyik finomabb, mint a másik. Lehet kapni kimondottan erre az édességekre alkotott fűszerkeveréket is, tehát, ha Tiramisura vágysz, próbáld ki egyszer így, nem fogod megbánni. Nálunk a gyerek ezt követeli, amikor Tiramisut szeretne. A Sütőtök Fűszerkeverék csupa finom fűszerek keveréke, arányosan egyensúlyozva az ízekkel, a legjobb hatásért, benne: fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűbors, szegfűszeg és kardamom.

Hozzávalók:

2 dl habtejszín

50 g nádcukor

220-250 g Mascarpone

500 g tisztított, sült sütőtök

1 teáskanál (10 g) Sütőtök Fűszerkeverék

1 csésze kávé

1/2 csésze likőr, ízlés szerinti

1 csomag babapiskóta

6 db mézeskalács, apróra összetörve

Elkészítés:

  • Süsd meg a sütőtököt, ahogy szoktad, kanalazd ki a húsát egy tálba és hagyd kihűlni.
  • Mixerrel, vagy robotgéppel krémesítsd a Mascarponét, keverd bele a sütőtököt és a Sütőtök Fűszerkeveréket, és dolgozd össze ezeket a hozzávalókat. Az eredmény egy sárgás-aranybarna, sima, selymes krém legyen.
  • Egy tálban keverd össze a kávét a likörrel.
  • Béleld ki az üvegtálat, amiben a Tiramisut készíted, kávéba/likőrbe áztatott babapiskótával, úgy hogy az oldalára fél piskótákat helyezz el. Ha ügyesen csinálod, ott maradnak, amíg a krémet belekanalazod az alsó piskóta rétegre, ha nem sikerül ott tartani, használj egy kis krémet, mint kötőanyagot. Az elsimított krémre sorakoztass fel még egy réteg áztatott babapiskótát, és a erre újabb réteg krémet kanalazz.
  • A robot habverővel verd fel a tejszínt és a cukrot keményre.
  • A legutolsó réteg a felvert tejszínhab legyen, szórd meg az összetört mézeskaláccsal, és hűtsd le hűtőben alaposan, pár órán át.  

Jó étvágyat!

forrás: FoodieCrush.com