Egyre több és több sütőtökös édességet fedezünk fel, és az egyik finomabb, mint a másik. Lehet kapni kimondottan erre az édességekre alkotott fűszerkeveréket is, tehát, ha Tiramisura vágysz, próbáld ki egyszer így, nem fogod megbánni. Nálunk a gyerek ezt követeli, amikor Tiramisut szeretne. A Sütőtök Fűszerkeverék csupa finom fűszerek keveréke, arányosan egyensúlyozva az ízekkel, a legjobb hatásért, benne: fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűbors, szegfűszeg és kardamom.
Hozzávalók:
2 dl habtejszín
50 g nádcukor
220-250 g Mascarpone
500 g tisztított, sült sütőtök
1 teáskanál (10 g) Sütőtök Fűszerkeverék
1 csésze kávé
1/2 csésze likőr, ízlés szerinti
1 csomag babapiskóta
6 db mézeskalács, apróra összetörve
Elkészítés:
- Süsd meg a sütőtököt, ahogy szoktad, kanalazd ki a húsát egy tálba és hagyd kihűlni.
- Mixerrel, vagy robotgéppel krémesítsd a Mascarponét, keverd bele a sütőtököt és a Sütőtök Fűszerkeveréket, és dolgozd össze ezeket a hozzávalókat. Az eredmény egy sárgás-aranybarna, sima, selymes krém legyen.
- Egy tálban keverd össze a kávét a likörrel.
- Béleld ki az üvegtálat, amiben a Tiramisut készíted, kávéba/likőrbe áztatott babapiskótával, úgy hogy az oldalára fél piskótákat helyezz el. Ha ügyesen csinálod, ott maradnak, amíg a krémet belekanalazod az alsó piskóta rétegre, ha nem sikerül ott tartani, használj egy kis krémet, mint kötőanyagot. Az elsimított krémre sorakoztass fel még egy réteg áztatott babapiskótát, és a erre újabb réteg krémet kanalazz.
- A robot habverővel verd fel a tejszínt és a cukrot keményre.
- A legutolsó réteg a felvert tejszínhab legyen, szórd meg az összetört mézeskaláccsal, és hűtsd le hűtőben alaposan, pár órán át.
Jó étvágyat!
forrás: FoodieCrush.com