Egy édesebb, csípősebb változat a BBQ szószra, amit érdemes kipróbálni. Nem csak Barbecue húsre, de grillezett, vagy rostonsütött húsokhoz is csodálatos mártogató szósz. Használhatjuk ketchup helyett a virslihez vagy a hamburgerhez.
Hozzávalók:
1,25 dl ketchup
1,25 dl ketchup 2 dl barna nádcukor
0,5 dl ananászlé
0,5 dl víz
1 ek. Worcestershire Szósz
2,5 ek. őrölt fehér mustár
2 tk. füstölt paprika
1 tk. fokhagyma por
1 tk. cayenne bors
1 tk. Himalájai Só
1 tk. őrölt feketebors
1 ek. kukorica keményítő, 3 ek. vízben oldva
Elkészítés:
- Keverj össze minden hozzávalót, kivéve a vizet és a kukorica keményítőt, egy edényben.
- Forrald fel, majd a hőt csökkentve, hagyd rotyogni 5 percig, amíg a cukor teljessen felolvadt.
- Keverd hozzá a vízben jól elkevert kukorica keményítőt, adagolva, hogy el tudd dönteni milyen sűrű szószt szeretnél.
- Azonnal használható, és hetekig eláll a hűtőben, egy befőttes üvegben. Mint minden BBQ szósz, ez is jobb lesz az állástól, mert az ízek összeérnek.
Jó grillezést és sütögetést!
Forrás: http://www.halfbakedharvest.com