Sweet Baby Ray Barbecue Szósz

Sweet Baby Ray Barbecue Szósz

Egy édesebb, csípősebb változat a BBQ szószra, amit érdemes kipróbálni. Nem csak Barbecue húsre, de grillezett, vagy rostonsütött húsokhoz is csodálatos mártogató szósz. Használhatjuk ketchup helyett a virslihez vagy a hamburgerhez.

Hozzávalók:

1,25 dl ketchup

1,25 dl ketchup 2 dl barna nádcukor

0,5 dl ananászlé

0,5 dl víz

1 ek. Worcestershire Szósz

2,5 ek. őrölt fehér mustár

2 tk. füstölt paprika

1 tk. fokhagyma por

1 tk. cayenne bors

1 tk. Himalájai Só

1 tk. őrölt feketebors

1 ek. kukorica keményítő, 3 ek. vízben oldva

Elkészítés:

  • Keverj össze minden hozzávalót, kivéve a vizet és a kukorica keményítőt, egy edényben.
  • Forrald fel, majd a hőt csökkentve, hagyd rotyogni  5 percig, amíg a cukor teljessen felolvadt.
  • Keverd hozzá a vízben jól elkevert kukorica keményítőt, adagolva, hogy el tudd dönteni milyen sűrű szószt szeretnél.
  • Azonnal használható, és hetekig eláll a hűtőben, egy befőttes üvegben. Mint minden BBQ szósz, ez is jobb lesz az állástól, mert az ízek összeérnek.

Jó grillezést és sütögetést!

Forrás: http://www.halfbakedharvest.com