Íme egy a mai modern ázsiai konyhák remekművei közül. Sovány, egészséges és nagyon finom. Nem mellesleg gyorsan elkészíthető. Ha tehetünk valamit az egészséges táplákozásunk érdekében, akkor tegyünk valamit. Télvíz idején csíráztatott magvakkal, tavasz közeledtével friss zöldségekkel tálaljuk.
Hozzávalók:
1 dl csökkentett sótartalmú szójaszósz
2 evőkanál méz
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál gombás szójaszósz
1 teáskanál hoisin szósz
4 fél csirkemell (2 egész félbevágva)
2 evőkanál főzőolaj
1 kisebb csokor snidling, aprítva
0,5 dl gyömbér olaj (opcionális)
Elkészítés:
- Keverd össze a szója szószt, a mézet, a szezámolajat, a sötét szójaszószt, a hoisin szószt egy tálban. Add hozzá a csirkedarabokat, és hagyd pácolódni legalább 30 percig.
- Készítsd el a gyömbér olajas snidlinget. Aprítsd a snidlinget milliméteres darabokra, öntsd rá a gyömbér olajat, tedd egy serpenyőbe, hevítsd fel, majd kevergetve süsd egy pár percig, majd hagyd állni, tedd félre.
- Hevíts olajat egy serpenyőben közepes hőfokon, tedd bele a csirkemelleket, egyenletesen elosztva. Süsd 4-5 percig oldalanként, teljesen átsütve. A maradék páclevet öntsd a csirkemellekre sütés közben, mindkét oldalára.
- Az elkészült csirkemellekre kanalazd rá a gyömbérolajos snidlinget.
- Tálald rizzsel, tésztával, vagy inkább párolt vagy pirított zöldségekkel.
Jó étvágyat!
forrás: thewoksoflife.com