Azt jelenti: fűszerezni tunéziai arabul, habár azt is jelenti, hogy őrölt koriander. Történészek azt állítják, hogy az 1492-ben az andalúz muszlimok hozták Tunéziába, amikor Grenada eleste után nem voltak hajlandók átkeresztelkedni, inkább kivándoroltak Észak-Afrikába. Ma már az a keverék egyet jelent Tunéziával. A keveréket úgy készítik, hogy a koriandert mozsárban megőrlik, a napon megszárítják, majd köményt, cayenne borsot, fokhagymát kevernek hozzá. Ha azonnali felhasználásra készítik, akkor friss fokhagymát, ha későbbi alkalomra, akkor fokhagymaport kevernek bele. A keverék földes, élénk, citromos, csípős érzést nyújt egyszerre.
Felhasználási javaslat: A tunéziai szakácsok szinte minden raguban, pörköltben, levesben ezt használják. Hummuszhoz (csicseriborsó szósz), grillezett, sült zöldségekhez, grillezett, sült halakhoz, húsokhoz használhatjuk.
Hol használják?: Tunézia