Taco Chili con Carne

Taco Chili con Carne

Ez egy klasszikus tex-mex étel, lehetőleg jó csípősre készítve. Gyakran készítem, főleg akkor, ha gyorsan, finomat, ízleteset szeretnék, és unom már a Bolognai Spagetti szószt. A legízletesebben úgy fogyasztom, hogy rusztikus parasztkenyeret török hozzá, és tunkolom. Na most összecsordult a nyál a számban, úgyhogy megyek főzni.

Hozzávalók:

Taco Chili con Carne:

500 g darált hús, tetszőleges

400 g-os darabolt paradicsom konzerv

250 g egész paradicsom konzerv

300 g-os csemegekukorica konzerv

3-400 g Vörös vesebab konzerv

3-400 g Feketeszemű bab konzerv

200 g paradicsompüré

Fűszerezés, 4 alkalomra elegendő:

2 teáskanál őrölt chili

2 teáskanál őrölt csemegepaprika

1 teáskanál vöröshagymapor

1/2 teáskanál Himalaya só fehér

1/2 teáskanál fokhagymapor

2 teáskanál őrölt római kömény

1 teáskanál morzsolt oregano

1/2 teáskanál őrölt feketebors

1 csipetnyi chili pehely

1 csipetnyi cayenne bors, őrölt

Elkészítés:

  • Pirítsd meg a darált húst egy serpenyőben, alaposan, 5-7 percig, barnára pirítva. Az összes hozzávalót tedd egy fazékba, és főzd nagyon alacsony hőfokon, legalább 30 percig. Csak akkor változtass a főzési időn, ha egy éjjen át áztatott száraz babot használsz, ilyenkor a kóstolás a legmegfelelőbb a puhaság ellenőrzésére.
  • Tálald egy kanál tejföllel, és reszelt sajttal a tetején.

Jó étvágyat!

forrás: plainchicken.com