Ez egy klasszikus tex-mex étel, lehetőleg jó csípősre készítve. Gyakran készítem, főleg akkor, ha gyorsan, finomat, ízleteset szeretnék, és unom már a Bolognai Spagetti szószt. A legízletesebben úgy fogyasztom, hogy rusztikus parasztkenyeret török hozzá, és tunkolom. Na most összecsordult a nyál a számban, úgyhogy megyek főzni.
Hozzávalók:
Taco Chili con Carne:
500 g darált hús, tetszőleges
400 g-os darabolt paradicsom konzerv
250 g egész paradicsom konzerv
300 g-os csemegekukorica konzerv
3-400 g Vörös vesebab konzerv
3-400 g Feketeszemű bab konzerv
200 g paradicsompüré
Fűszerezés, 4 alkalomra elegendő:
2 teáskanál őrölt chili
2 teáskanál őrölt csemegepaprika
1 teáskanál vöröshagymapor
1/2 teáskanál Himalaya só fehér
1/2 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál morzsolt oregano
1/2 teáskanál őrölt feketebors
1 csipetnyi chili pehely
1 csipetnyi cayenne bors, őrölt
Elkészítés:
- Pirítsd meg a darált húst egy serpenyőben, alaposan, 5-7 percig, barnára pirítva. Az összes hozzávalót tedd egy fazékba, és főzd nagyon alacsony hőfokon, legalább 30 percig. Csak akkor változtass a főzési időn, ha egy éjjen át áztatott száraz babot használsz, ilyenkor a kóstolás a legmegfelelőbb a puhaság ellenőrzésére.
- Tálald egy kanál tejföllel, és reszelt sajttal a tetején.
Jó étvágyat!
forrás: plainchicken.com