Mi nagyon sokszor eszünk csirkét, és gondolom, nem vagyunk ezzel egyedül. Állandóan azon fáradozom, hogy újra feltaláljam a kereket, és olyan ízeket csalogassak elő a csirkéből, amivel elkápráztathatom családomat. Legtöbbször persze a Dél-kelet Ázsiai konyhák felé keresgélek ízek után, most is ezt tettem, ismeritek a mantrát: csípős – savanyú – sós – édes.
Hozzávalók:
4 db csirkecomb (alsó-felső)
1 dl tamarind paszta/szósz
½ dl világos szója szósz
2 evőkanál Premium Halszósz
2 ½ evőkanál aranybarna nádcukor
1 hagyma, aprítva
1 teáskanál őrölt citromhéj
2 teáskanál chili pehely
2 teáskanál kínai ötfűszer keverék
Így készítsd:
- Tedd az összes hozzávalót egy vastagfalú műanyagzacskóba, és zárd le. Egyenletesen masszírozd a tartalmat, hogy a pác mindenhová jusson. Hagyd pácolódni 4-6 órát a hűtőben, néha-néha forgasd, masszírozd. Ha ezt egy nappal előtte, este teszed, az még jobb eredménnyel jár.
- Ha faszénen grillezel, akkor alacsonyabb hőfok kell, úgyhogy kapard ki a faszenet a húsok alól, legalábbis a nagyját, légy türelemmel, mert lassan át kell sütni a csirkecomb belsejét is. Ha a villanysütőben készíted, akkor a grill funkcióra lesz szükséged, a tapasztalataid szerint süsd. Előbb a bőr nélküli oldalon, majd a bőrös oldalon süsd ropogósra. Ha van húshőmérőd, akkor a comb közepén 70-73 foknak kell lennie, hogy átsüljön. A műanyag zacskóban maradt páclével rendszeresen locsold a combokat.
- Sült krumplival, Vinegrette szósszal öntözött zöld salátával tálald.
Jó étvágyat!
forrás: Sommer of Eggplant