A Tamarind és a Kókusztej kombinációja Indiában hétköznapi, nekünk nem szokványos. A kontraszt a két összetevő között teszi izgalmassá ezt a fantasztikus fogást. No persze benne van az összes többi, Indiára jellemző íz is, de ha valaki ezt túlzásnak tartja, csökkentse a fűszerek adagjait. Néha én is ezt teszem, de tudom sokan vannak köztünk, akik kimondottan ezt a fűszeres ízt kedvelik.
Hozzávalók:
700 g csirkehús, csontozott comb, vagy mell
400 ml Kókusztej (1 doboz)
100 g Kókuszkrém (fél doboz)
2 db friss Chili, karikázva
2 evőkanál Tamarind Püré
1 evőkanál őrölt Koriander
1/2 teáskanál mozsárban tört Koriander
1/2 teáskanál Kurkuma, őrölt
2 teáskanál Barna Nádcukor
1 evőkanál frissen szeletelt Gyömbér, vagy
1 teáskanál őrölt Gyömbér
1 db Ceyloni egész Fahéjrúd
6 gerezd Fokhagyma, szeletelve
1 db Vöröshagyma, aprítva
Só
Olaj
250 g Basmati rizs
Elkészítés:
- Egy Wokban, vagy egy nagyobbacska serpenyőben olajon dinszteljük meg a hagymát, majd dobjuk hozzá a Ceyloni egész fahéjrudat, és karamellizáljuk a hagymát barnára, puhára.
- Adjuk hozzá a szeletelt gyömbért és a fokhagymát, kevergetve süssük tovább 2 percig, nem túl magas hőfokon.
- Sózd, cukrozd és süsd tovább egy percig.
- Add hozzá a csirkehúst, fedd le, és főzd lassaú tűzön 10 percig, félidőben megforgatva.
- Add hozzá a Tamarind pasztát, a Kókusztejet, főzd tovább alacsony fokon még 30 percig, lefedve.
- Ha kell sózd, és tálald úgy, hogy a Curry tetejére egy kis Kókuszkrémet öntesz, ha hűtőben tartottad, akkor faragsz. Jól illik hozzá a főtt Basmati rizs.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.angsarap.net