India zászlós fogása, eltejedt szinte az egész világban, olyannyira, hogy az angolok a sajátjuknak tekintik. Ez egy igazi „lusta” recept, igaz előkészülni egy nappal előbb kell, legalábbis az eredmény akkor lesz az igazi, de máskülönben csak össze kell keverni a hozzávalókat, a többi a sütő dolga. Nem hiszem, hogy kóstoltam volna ilyen egyszerű, de fantasztikus ízű fogást. Azoknak kimondottan ajánlom, akik most tapogatóznak az egzotikus íz világban, és persze azoknak, akik már olyan tapasztaltak, hogy az összetevőktől megindul a nyál a szájukban. Akkor lássunk neki...
Hozzávalók:
5 csirkecomb
1 bögre natúr joghúrt
2 evőkanál barna nádcukor
fél citrom leve
2 ½ evőkanál Tandoori Masala fűszerkeverék (kb 20 g)
5 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál fokhagyma-gyömbér fűszerpüré
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze az összes hozzávalót, a csirkehúst is. Hagy pácolódni egy napon át, de legalább 3-4 órát. Ha van időd rá, vagy előre tervezel, a két nap pácolástól még finomabb lesz.
- Melegítsd elő a sütődet 250 C fokra, gázsütőben a maximumra. Helyezd a csirkedarabokat egy fóliával bélelt tepsire, és süsd 30 percig, ha nagyobbak a csirkedarabok, akkor tovább, a vége felé egy hústűs próba nem árt. Ne pánikolj, ha barnára, feketére égnek egyes részek, a karamellizálódás természetes folyamata ez, ami ennek a fogásnak az egyedi ízét adja.
- Már csak tálalnod kell egy adag jó minőségű Basmati rizzsel, zöldsalátával.
Jó étvágyat!