A Tandoori Masala fűszerkeverék kimondottan a “tandoor”, az agyaból készült pici kemenceféleségben készített ételek hagyományos fűszerezésére használják. A “tandoori” csirkeételek eltejedésével már szinte az egész világon elterjedt a fűszerkeverék használata, és már nem csak tandoorban készítik, hanem edényben modern tűzhelyeken. A keverék összetétele azonban maradt az eredeti: fokhagymapor, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, római kömény, szerecsendió virág, koriander, görögszéna mag, fahéj, feketebors, kardamom, chili és cayenne bors.
Felhasználási javaslat: Sült csirke, joghurttal kevert tandoori masala-val, majd sütőben kisütve magas hőfokon. A híres vaj csirke (Butter Chicken), vagy másfajta húsok pácolásához, grillezéséhez, sütéséhez használjuk.
Hol használják?: Észak-India, Pakisztán, Afganisztán