Tavaszi tekercs Zöldségekkel

Tavaszi tekercs Zöldségekkel

A konyhakert ontja a finomabbnál finomabb zöldségeket, használjuk ki. A piac is tele van, és ha tehetjük, bio termelésből valót válasszunk. Íme egy nagyszerű felhasználása a friss zöldségeknek, mert nem csak leves és főzelék létezik.

Hozzávalók:

4 evőkanál Kókuszolaj

1 közepes hagyma, finomra karikázva

1 gerezd fokhagyma, szeletelve

1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér

1 nagyobb sárgarépa, reszelve

6-8 friss gomba, tetszőleges fajta

1 maréknyi aprított kelkáposzta

1 maréknyi szeletelt káposzta

1 újhagyma, aprítva

csipetnyi só

0,5 dl szójaszósz, világos

1 evőkanálnyi rizsecet, 5%-os

1 teáskanál szezámolaj

12 db kínai rizspapír lap

1 dl chiliszósz Tavasz Tekercshez való

 

Elkészítés:

  • Hevíts egy kanálnyi olajat egy serpenyőben, wokban. Süsd a hagymát két percig, majd dobd bele a fokhagymát, a gyömbért, a sárgarépát és a gombát, és sütögesd 3 percig.
  • Add hozzá a káposztát, a kelkáposztát, a zöldhagymát és sütögesd tovább még 3 percig.
  • Egy kisebb tálban keverd össze a szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat, és öntsd hozzá a zöldségekhez, keverd jól össze, hogy mindenhol bevonja a zöldségeket. Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni.
  • Terítsd ki az előkészített Tavaszi Tekercs Rizslapokat, kanalazz bele 2 evőkanálnyi tölteléket, hajtd be a két végét, és csavard fel.
  • Hevítsd fel 3 evőkanál olajat a serpenyőben, vagy a wokban és helyezz a forró olajba 3-4 tekercset, úgy, hogy legyen hely forgatni. Süsd 2-5 percig minden oldalon, hogy finom aranybarna legyen körbe-körbe. Összesen szükség lesz 7-10 perces sütési időre.
  • Ha zsírszegényebben szeretnéd megsütni, úgy azt sütőben, sütőpapíron, 180 fokon, 25 perc alatt megsütheted. Előtte be kell kenned olajjal, vagy használj olaj spay-t.
  • Mártogató szósznak tálalj chiliszószt, vagy más egzotikus szószféleséget.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.epicurious.com