A konyhakert ontja a finomabbnál finomabb zöldségeket, használjuk ki. A piac is tele van, és ha tehetjük, bio termelésből valót válasszunk. Íme egy nagyszerű felhasználása a friss zöldségeknek, mert nem csak leves és főzelék létezik.
Hozzávalók:
4 evőkanál Kókuszolaj
1 közepes hagyma, finomra karikázva
1 gerezd fokhagyma, szeletelve
1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér
1 nagyobb sárgarépa, reszelve
6-8 friss gomba, tetszőleges fajta
1 maréknyi aprított kelkáposzta
1 maréknyi szeletelt káposzta
1 újhagyma, aprítva
csipetnyi só
0,5 dl szójaszósz, világos
1 evőkanálnyi rizsecet, 5%-os
1 teáskanál szezámolaj
12 db kínai rizspapír lap
1 dl chiliszósz Tavasz Tekercshez való
Elkészítés:
- Hevíts egy kanálnyi olajat egy serpenyőben, wokban. Süsd a hagymát két percig, majd dobd bele a fokhagymát, a gyömbért, a sárgarépát és a gombát, és sütögesd 3 percig.
- Add hozzá a káposztát, a kelkáposztát, a zöldhagymát és sütögesd tovább még 3 percig.
- Egy kisebb tálban keverd össze a szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat, és öntsd hozzá a zöldségekhez, keverd jól össze, hogy mindenhol bevonja a zöldségeket. Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit kihűlni.
- Terítsd ki az előkészített Tavaszi Tekercs Rizslapokat, kanalazz bele 2 evőkanálnyi tölteléket, hajtd be a két végét, és csavard fel.
- Hevítsd fel 3 evőkanál olajat a serpenyőben, vagy a wokban és helyezz a forró olajba 3-4 tekercset, úgy, hogy legyen hely forgatni. Süsd 2-5 percig minden oldalon, hogy finom aranybarna legyen körbe-körbe. Összesen szükség lesz 7-10 perces sütési időre.
- Ha zsírszegényebben szeretnéd megsütni, úgy azt sütőben, sütőpapíron, 180 fokon, 25 perc alatt megsütheted. Előtte be kell kenned olajjal, vagy használj olaj spay-t.
- Mártogató szósznak tálalj chiliszószt, vagy más egzotikus szószféleséget.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.epicurious.com