Tavaszi tekercsek

Tavaszi tekercsek

Itt a tavasz, szükségünk van zöldségekre, na meg finomakat enni. Próbáljuk ki ezt a klasszikust, nem ördöngösség, pillanatok alatt kész, és már lehet is mártogatni, falatozni. 

Hozzávalók:

Töltelék:

2 szál friss zöldhagyma

1 db zöldpaprika

1 sárgarépa

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 fej Pak Choi, vagy 1 marék friss medvehagyma

4-5 friss retek

1 teáskanál szezám olaj

1 evőkanál világos szójaszósz

1 evőkanál rizsecet

12 db rizslap, vietnami rizspapír tészta

2 evőkanál földimogyoró olaj

édes chiliszósz mártogatni

1 evőkanál szezámmmag

 

Elkészítés:

  • melegítsd elő a sütőt 220 C-ra.
  • egy serpenyőben hevíts fel 1 ek mogyoró olajat közepes hőfokra, dobd bele a zöldhagymát, a csíkozott zöldpaprikát, süsd 4-5 percig, majd dobd bele a reszelt sárgarépát, az apróra vágott retket, és süsd tovább 4-5 percig. Öntsd bele a szezám olajat, a szója olajat, a rizsecetet, a gyömbért, és a pak choi-t (de jó a medvehagyma, a saláta is). Főzd még 1-2 percig, amíg a leve besűrűsödik, és a zöld saláta kicsit összeesik.
  • Készítsd elő a rizslapokat, és egy tál vizet mellé, amiben a rizslapokat meríted. Csak egyesével merítsd a lapokat, pár másodpercig, és terítsd a konyharuhára. Hagyd egy kicsit pihenni, hadd puhuljon, majd kanalazz a közepére 2 púpos kanálnyi tölteléket. Hajtsd be a két szélét, majd tekerd rúd alakúra. Ha mind kész, kend meg őket olajjal egyenletesen.
  • Sütőpapíron egyenletesen elterítve, süsd a sütőben 15 percig, majd fordítsd meg és süsd még 10 percig, mindaddig, amíg szép barna, ropogós nem lesz a rizslap.
  • Tálald édes mártogató chili szósszal és szórd meg szezámmaggal.

Jó étvágyat!

 

forrás: Naturally Ella