Itt a tavasz, szükségünk van zöldségekre, na meg finomakat enni. Próbáljuk ki ezt a klasszikust, nem ördöngösség, pillanatok alatt kész, és már lehet is mártogatni, falatozni.
Hozzávalók:
Töltelék:
2 szál friss zöldhagyma
1 db zöldpaprika
1 sárgarépa
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 fej Pak Choi, vagy 1 marék friss medvehagyma
4-5 friss retek
1 teáskanál szezám olaj
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
12 db rizslap, vietnami rizspapír tészta
2 evőkanál földimogyoró olaj
édes chiliszósz mártogatni
1 evőkanál szezámmmag
Elkészítés:
- melegítsd elő a sütőt 220 C-ra.
- egy serpenyőben hevíts fel 1 ek mogyoró olajat közepes hőfokra, dobd bele a zöldhagymát, a csíkozott zöldpaprikát, süsd 4-5 percig, majd dobd bele a reszelt sárgarépát, az apróra vágott retket, és süsd tovább 4-5 percig. Öntsd bele a szezám olajat, a szója olajat, a rizsecetet, a gyömbért, és a pak choi-t (de jó a medvehagyma, a saláta is). Főzd még 1-2 percig, amíg a leve besűrűsödik, és a zöld saláta kicsit összeesik.
- Készítsd elő a rizslapokat, és egy tál vizet mellé, amiben a rizslapokat meríted. Csak egyesével merítsd a lapokat, pár másodpercig, és terítsd a konyharuhára. Hagyd egy kicsit pihenni, hadd puhuljon, majd kanalazz a közepére 2 púpos kanálnyi tölteléket. Hajtsd be a két szélét, majd tekerd rúd alakúra. Ha mind kész, kend meg őket olajjal egyenletesen.
- Sütőpapíron egyenletesen elterítve, süsd a sütőben 15 percig, majd fordítsd meg és süsd még 10 percig, mindaddig, amíg szép barna, ropogós nem lesz a rizslap.
- Tálald édes mártogató chili szósszal és szórd meg szezámmaggal.
Jó étvágyat!
forrás: Naturally Ella