Tempura

Tempura

A Tempura egy japán sütési módszer, amikor a rántani valót, ez lehet halszeletek, hússzeletek, zöldségek, rákok, a Tempura panírba mártják olajban való sütés előtt. Tulajdonképpen nevezhetjük a japánok palacsinta- vagy sörtésztájának is. 

Felhasználási javaslat: A Tempurát ajánlatos hidegen tartani használatkor, a szakácsok jégágyon tartják a panír keveréket a legjobb eredményért, levegős, ropogós és aranybarna. Fontos továbbá, hogy a belemártandó ételek is hidegek legyenek. Mit is süssünk vele? Zöldségféléket, pl. brokkolit, zsenge cukorborsót, vékony szeletre vágott gyökérzöldségeket, rákokat, főleg nagyobbacska garnélákat, polip- és kalmárdarabokat, halszeleteket, vékonyra vágott húst, és még sok mást, csak a fantázia szab határt. Süssük ki a hozzávalókat bő olajban, aranybarnára.