Teriyaki Grill Csirke

Teriyaki Grill Csirke

Egyszerűen fenomenális, autentikus japán ízvilág! És még csak nem is nagy ördöngösség elkészíteni. Pár hozzávaló, és elkápráztathatod szeretteidet ezzel a fogással. Nálam mindig beválik.

Hozzávalók:

3-4 evőkanál világos szója szósz

3-4 evőkanál Teriyaki szósz

1 evőkanál szezámolaj

1 evőkanál szezámmag díszítésnek

1 evőkanál barna nádcukor

2 gerezd fokhagyma, vagy 1 evőkanál fokhagymapor

1 evőkanál őrölt gyömbér

5-700 gramm csont és bőr nélküli csirkedarabok

300 gr Soba tészta (japán hajdina tészta)

 

Elkészítés:

Hogyan készítsd?

  • Keverd össze a Teriyaki szószt, a Szója szószt, a barna nádcukrot, a szezámolajat, a fokhagymát és a gyömbérport egy keverőtálban.
  • Tedd bele a csirkedarabokat, jól forgasd körbe, és hagyd állni legalább 1 órát. (a legjobb egy északára a hűtőbe tenni). Miután kivetted a marinádból töröld szárazra a csirkedarabokat.
  • Öntöttvas grill serpenyőben süsd meg a csirkét, a jó eredmény érdekében elősütheted a sütőben, hogy biztosan átsüljön a csirkehús.
  • Tálald japán Soba tésztával (hajdina tészta), és zsenge zöldborsóhüvelyekkel, vagy zöld ceruzababbal, majd szórd meg szezámmaggal.

Jó étvágyat!

 

forrás: www.delish.com