Egyszerűen fenomenális, autentikus japán ízvilág! És még csak nem is nagy ördöngösség elkészíteni. Pár hozzávaló, és elkápráztathatod szeretteidet ezzel a fogással. Nálam mindig beválik.
Hozzávalók:
3-4 evőkanál világos szója szósz
3-4 evőkanál Teriyaki szósz
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál szezámmag díszítésnek
1 evőkanál barna nádcukor
2 gerezd fokhagyma, vagy 1 evőkanál fokhagymapor
1 evőkanál őrölt gyömbér
5-700 gramm csont és bőr nélküli csirkedarabok
300 gr Soba tészta (japán hajdina tészta)
Elkészítés:
Hogyan készítsd?
- Keverd össze a Teriyaki szószt, a Szója szószt, a barna nádcukrot, a szezámolajat, a fokhagymát és a gyömbérport egy keverőtálban.
- Tedd bele a csirkedarabokat, jól forgasd körbe, és hagyd állni legalább 1 órát. (a legjobb egy északára a hűtőbe tenni). Miután kivetted a marinádból töröld szárazra a csirkedarabokat.
- Öntöttvas grill serpenyőben süsd meg a csirkét, a jó eredmény érdekében elősütheted a sütőben, hogy biztosan átsüljön a csirkehús.
- Tálald japán Soba tésztával (hajdina tészta), és zsenge zöldborsóhüvelyekkel, vagy zöld ceruzababbal, majd szórd meg szezámmaggal.
Jó étvágyat!
forrás: www.delish.com