Teriyaki Piňa Colada Burger

Teriyaki Piňa Colada Burger

Egy európai klasszikus gyorsétel (Hamburg), átruccant az Újvilágba, felfejlődött tökéletessé, megmártózott az ottani jóban (Colada), és újra üdvözölhetjük itthon. Isten hozott, egzotikus, ízletes, trópusi Hamburger, visszafogadunk kivándorló! Ha finomat szeretnél grillparti vendégeid elé tenni, hát ez tökéletes. Három felé osztom a receptet, a megfelelő hús keverék, a Piňa Colada szósz készítése, és végül maga a Hamburger készítése. Íme:

Hozzávalók:

Húskeverék:

600 g darált marha tarja

400 g darált marha felsál

Piňa Colada szósz:

100 g tört ananász darabok (konzerv)

200 ml kókusztej, édes

0,7 dl tejföl 20%-os

Piňa Colada Hamburger:

4-6 db hamburger zsemle

1 dl Teriyaki szósz

feketebors, őrölt

2 evőkanál teavaj, olvasztva

4-6 szelet ananász karika, konzerv

4-6 szelet félkemény sajt

6-8 szelet bacon

Elkészítés:

  • A tökéletes Hamburger hús keverék: 60% darált tarja, 40% darált felsál. Ne süsd túl, a szaftos Hamburger a cél, nem a szárított, rágós! Ne félj a rózsaszín hústól, az az ízletes.
  • A Piňa Colada szósz készítése: egy tálban keverd össze a tört ananász darabkákat, a dobozos kókusztejet, és a tejfölt, tedd félre.
  • Kend meg a zsemlék mindkét oldalát vajjal , tedd félre. Hevítsd fel a grillt magas hőfokra. Ügyelj arra, hogy időben gyújtsd meg a faszéndarabokat, mert időbe telik a helyes hőfok elérése.
  • Keverd össze a darált húsokat 0.5 dl Teriyaki szósszal. Formáld meg a hamburgerpogácsákat, kenegesd meg egy kis olvasztott vajjal, sózd és borsozd.
  • Helyezd a grillrácsra, és süsd 4-7 percig. Kenegesd Teriyaki szósszal a tetejét. Fordítsd meg óvatosan, és ezt az oldalát is kenegesd Teriyaki szósszal, süsd 4-7 percig, készre.
  • Helyezz egy szelet sajtot (jó minőségű félkemény) minden húspogácsára, hagyd hogy beleolvadjon a húsba. Ha van a grilleződnek fedele, tedd rá, amíg sajt megolvad.
  • Ezalatt grillezd meg az ananász szeleteket, akkor jó, ha megjelennek az égett nyomok a felületén, ez 2 percig tart, majd fordítsd meg, és ezt az oldalát is grillezd meg.
  • Tedd a grillre a félbevágott zsemléket is, grillezd, míg a rács nyomot hagy a felületén.
  • Kend rá a Piňa Colada szószt a zsemle mindkét oldalára, helyezd rá a húspogácsát, az ananász szeletet, a bacon-t, és végül a zsemle fedelét, és élvezd!

Jó grillezést!

forrás: www.ohsweetbasil.com