Teriyaki Tofu Rizses tál

Teriyaki Tofu Rizses tál

Ha húsmentesre vágysz, akkor ez egy kiváló alternatív a csirkehús helyett. Gyorsan elkészíthető, és a ropogósra sütött Tofukockák az ízletes házi Teriyaki szószban elfeledtetik még a legválogatósabb kamasszal is, hogy ez egy Vegán étel.

Hozzávalók:

250 g Tofu

2-3 ek Kukorica keményítő

Növényi olaj

1 tk reszelt friss Gyömbér

1 fej közepes vöröshagyma, szeletelve

2 ek Mirin főzőszósz

2 ek Világos Szójaszósz

2 ek Sötét Szójaszósz

1 ek barna Nádcukor

1 tk Szezámolaj

1 dl víz

1 szál újhagyma szeletelve

Basmati rizs

Pirított Szezámmag díszítésként

Elkészítés:

  • Töröld meg a Tofut, és kockázd fel 2-3 cm kockákra. Forgasd bele a kukorica keményítőbe úgy, hogy minden oldalukon alaposan lisztesek legyenek. A Tofu nedvessége szinte azonnal beszívja a keményítőt, ez a normális.
  • Hevíts olajat egy serpenyőben közepes hőfokra, és süsd ki a kockákat minden oldalukon aranybarnára. Vedd ki a serpenyőből a kockákat és tedd félre.
  • Dodb bele a reszelt gyömbért a serpenyőbe a benne maradt olajba, ha kevés benne az olaj, pótold ki. Süsd egy percig, majd add hozzá az hagyma karikákat is. Süsd még 2-3 percig. Öntsd hozzá a Mirint, a Szójaszószt, a Sötét Szójaszószt, a barna nádcukrot és a Szezámolajat.
  • Forrald fel, majd hagyd rotyogni, közben old fel a maradék kukorica keményítőt 1 dl melegvízben, és kevergetve adagold a szószhoz, majd végül add hozzá a félretett Tofu kockákat is.
  • Kevergetve főzd egy percig, amíg a Teriyaki szósz bevonja a Tofu darabokat, és befejezésül keverd hozzá az újhagyma szeleteket is.
  • Forró, frissen főzött rizsen tálald, és a tetejét szórd meg pirított Szezámmaggal.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com/2018/01/teriyaki-tofu/