Ha húsmentesre vágysz, akkor ez egy kiváló alternatív a csirkehús helyett. Gyorsan elkészíthető, és a ropogósra sütött Tofukockák az ízletes házi Teriyaki szószban elfeledtetik még a legválogatósabb kamasszal is, hogy ez egy Vegán étel.
Hozzávalók:
250 g Tofu
2-3 ek Kukorica keményítő
Növényi olaj
1 tk reszelt friss Gyömbér
1 fej közepes vöröshagyma, szeletelve
2 ek Mirin főzőszósz
2 ek Világos Szójaszósz
2 ek Sötét Szójaszósz
1 ek barna Nádcukor
1 tk Szezámolaj
1 dl víz
1 szál újhagyma szeletelve
Basmati rizs
Pirított Szezámmag díszítésként
Elkészítés:
- Töröld meg a Tofut, és kockázd fel 2-3 cm kockákra. Forgasd bele a kukorica keményítőbe úgy, hogy minden oldalukon alaposan lisztesek legyenek. A Tofu nedvessége szinte azonnal beszívja a keményítőt, ez a normális.
- Hevíts olajat egy serpenyőben közepes hőfokra, és süsd ki a kockákat minden oldalukon aranybarnára. Vedd ki a serpenyőből a kockákat és tedd félre.
- Dodb bele a reszelt gyömbért a serpenyőbe a benne maradt olajba, ha kevés benne az olaj, pótold ki. Süsd egy percig, majd add hozzá az hagyma karikákat is. Süsd még 2-3 percig. Öntsd hozzá a Mirint, a Szójaszószt, a Sötét Szójaszószt, a barna nádcukrot és a Szezámolajat.
- Forrald fel, majd hagyd rotyogni, közben old fel a maradék kukorica keményítőt 1 dl melegvízben, és kevergetve adagold a szószhoz, majd végül add hozzá a félretett Tofu kockákat is.
- Kevergetve főzd egy percig, amíg a Teriyaki szósz bevonja a Tofu darabokat, és befejezésül keverd hozzá az újhagyma szeleteket is.
- Forró, frissen főzött rizsen tálald, és a tetejét szórd meg pirított Szezámmaggal.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com/2018/01/teriyaki-tofu/