Tudta, hogy a thai konyha arról híres, hogy a lehető legkifinomultabban tudja egyensúlyozni az ízeket az ember nyelvéhez mérve, a négy ízhez, amire az emberi nyelv érzékeny? Az ízlelőbimbók érzékelik a keserűt, a savanyút, a sósat és az édeset, A thai konyha mindegyik fogása tartalmaz legalább 3-at, de legtöbbször 4-et az ízekből. Ez a keverék is ezt a hatást hívatott előidézni, ezért használnak ebben a keverékben római köményt, fehér- és feketebors- ot, chilit, fokhagymát, gyömbért, cukrot, sót, citromhéjat, stb.
Felhasználási javaslat: Ennek a keveréknek ízfokozó hatása van szinte bármilyen ételen. Használjuk kókusztejjel keverve pácnak, vagy száraz dörzsfűszernek mindenféle húsféleségeken.
Hol használják?: Thaiföld