A Thai Chili Paszta, a "Nam Prik Pao" egy hétköznapi hozzávaló a Thai konyhákban, de nem csak ott, az éttermek minden asztalára kihelyezett kötelező hozzávaló, mint nálunk az Erős Pista. Ez a paszta viszont nem csípős, de annál ízletesebb, édeskés, aromás, sós, garnélarákos kiegészítője az ételnek. Annyira finom a szárított garnéla rákokkal, hogy néha egy kis kanállal magában bekapok. Ezt a receptet mindenki alakíthatja a maga ízlése szerint, különböző húsokkal próbálva, mint marha, sertés, csirke, sőt még Tofuval is fantasztikus! A Nam Prik Pao mindent felülmúló harmóniával uralja ezt a fogást, a sós, az édes, a csípős és a garnélás ízeivel.
Hozzávalók:
Thai Chilis Csirke, Nam Prik Pao:
750 g Csirkemell, csíkozva
1 ek Kukorica Keményítő
3 ek növényi Olaj
3 gerezd Fokhagyma, szeletelve
4-6 szárított Madárszem Chili morzsolva
1 Kápia Paprika, vagy Kaliforniai, csíkozva
5 szál Újhagyma, 3-5 cm darabokra vágva
2 ek Thai Chili Paszta, Nam Prik Pao
1 ek Halszósz
Elkészítés:
- Keverd össze a húst az 1 ek kukorica keményítővel, és az 1 ek olajjal alaposan, majd tedd félre.
- Hevíts 2 ek olajat füstölésig egy Wokban (vagy serpenyőben), és dobd bele a húst. Állandó kevergetés mellett süsd 1-2 percig, amíg barnára nem sült.
- Dodb hozzá a fokhagymát, a tört Chili-t, a csíkokra vágott kápia, vagy Kaliforniai paprikát, a rusztikusan vágott újhagymát, a Chili Pasztát, na és a Halszószt. Süsd még két percig, magas hőfokon.
- Tálald főtt Jázmin rizzsel.
Jó étvágyat!
forrás: https://thewoksoflife.com/2018/05/thai-chili-sauce-chicken-stir-fry/