Thai Chilis Csirke 10 perc alatt

Thai Chilis Csirke 10 perc alatt

A Thai Chili Paszta, a "Nam Prik Pao" egy hétköznapi hozzávaló a Thai konyhákban, de nem csak ott, az éttermek minden asztalára kihelyezett kötelező hozzávaló, mint nálunk az Erős Pista. Ez a paszta viszont nem csípős, de annál ízletesebb, édeskés, aromás, sós, garnélarákos kiegészítője az ételnek. Annyira finom a szárított garnéla rákokkal, hogy néha egy kis kanállal magában bekapok. Ezt a receptet mindenki alakíthatja a maga ízlése szerint, különböző húsokkal próbálva, mint marha, sertés, csirke, sőt még Tofuval is fantasztikus! A Nam Prik Pao mindent felülmúló harmóniával uralja ezt a fogást, a sós, az édes, a csípős és a garnélás ízeivel.

Hozzávalók:

Thai Chilis Csirke, Nam Prik Pao:

750 g Csirkemell, csíkozva

1 ek Kukorica Keményítő

3 ek növényi Olaj

3 gerezd Fokhagyma, szeletelve

4-6 szárított Madárszem Chili morzsolva

1 Kápia Paprika, vagy Kaliforniai, csíkozva

5 szál Újhagyma, 3-5 cm darabokra vágva

2 ek Thai Chili Paszta, Nam Prik Pao

1 ek Halszósz

Elkészítés:

  • Keverd össze a húst az 1 ek kukorica keményítővel, és az 1 ek olajjal alaposan, majd tedd félre.
  • Hevíts 2 ek olajat füstölésig egy Wokban (vagy serpenyőben), és dobd bele a húst. Állandó kevergetés mellett süsd 1-2 percig, amíg barnára nem sült.
  • Dodb hozzá a fokhagymát, a tört Chili-t, a csíkokra vágott kápia, vagy Kaliforniai paprikát, a rusztikusan vágott újhagymát, a Chili Pasztát, na és a Halszószt. Süsd még két percig, magas hőfokon.
  • Tálald főtt Jázmin rizzsel.

Jó étvágyat!

forrás: https://thewoksoflife.com/2018/05/thai-chili-sauce-chicken-stir-fry/