Ha egy gyorsan elkészíthető, csábítóan finom ételre vágysz, ne keress tovább. Megtalátad. Mindössze 15 perc az elkészítése, és igazi Chéfnek érezheted magad, amikor tálalod. A Bazsalikom - Menta párosítás fenomenális. Szóval ez egy magabiztosság növelő fogás, és mindenki el tudja készíteni, még az is, aki sohasem készített Távol-keleti ételt. Vágjunk bele!
Hozzávalók:
Thai Bazsalikomos, mentás csirke:
340 g csirkehús, csíkokra vágva
1 tk kukorica keményítő
3 ek növényi olaj, mogyoróolaj
3 gerezd fokhagyma, szeletelve
1 kis fej hagyma, szeletelve
1 friss piros Chili, vagy szárított
2 tk Világos Szójaszósz
1 tk Sötét Szójaszósz
2 tk Osztriga szósz
1 ek Halszósz
1/2 tk nádcukor
1 maroknyi friss Bazsalikom, lehetőleg Thai
1 maroknyi friss Menta, lehetőleg Fodormenta
- A felaprított csirkehúst keverd jól össze a kukorica keményítővel és az 1 ek olajjal.
- Hevíts fel 1 ek olajat a Wokban vagy a Serpenyőben, magas hőfokra. Dodb bele a csirkehúst és süsd mindaddig, míg ki nem fehéredik. Kanalazd ki a Wokból és tedd félre.
- Önts még egy ek olajat a Wokba, dobd bele a fokhagyma szeleteket, a hagymát és a Chilit. Süsd 1 percig. Öntsd vissza az elősütött csirkehúst, locsold meg világos szójaszósszal, sötét szójaszósszal, osztrigaszósszal, halszósszal, szórd meg a cukorral, majd tetőzd rá a friss Bazsalikom leveleket és a friss Menta leveleket.
- Süsd kevergetve 30 másodpercig, amíg a friss levelek kicsit megfonnyadnak.
- Tálald azonnal frissen főzött rizzsel.
Jó étvágyat!
forrás: https://thewoksoflife.com/thai-chicken-stir-fry-basil-mint/