Thai Csirke 15 perc alatt, egyszerűen

Thai Csirke 15 perc alatt, egyszerűen

Ha egy gyorsan elkészíthető, csábítóan finom ételre vágysz, ne keress tovább. Megtalátad. Mindössze 15 perc az elkészítése, és igazi Chéfnek érezheted magad, amikor tálalod. A Bazsalikom - Menta párosítás fenomenális. Szóval ez egy magabiztosság növelő fogás, és mindenki el tudja készíteni, még az is, aki sohasem készített Távol-keleti ételt. Vágjunk bele!

Hozzávalók:

Thai Bazsalikomos, mentás csirke:

340 g csirkehús, csíkokra vágva

1 tk kukorica keményítő

3 ek növényi olaj, mogyoróolaj

3 gerezd fokhagyma, szeletelve

1 kis fej hagyma, szeletelve

1 friss piros Chili, vagy szárított

2 tk Világos Szójaszósz

1 tk Sötét Szójaszósz

2 tk Osztriga szósz

1 ek Halszósz

1/2 tk nádcukor

1 maroknyi friss Bazsalikom, lehetőleg Thai

1 maroknyi friss Menta, lehetőleg Fodormenta

  • A felaprított csirkehúst keverd jól össze a kukorica keményítővel és az 1 ek olajjal.
  • Hevíts fel 1 ek olajat a Wokban vagy a Serpenyőben, magas hőfokra. Dodb bele a csirkehúst és süsd mindaddig, míg ki nem fehéredik. Kanalazd ki a Wokból és tedd félre.
  • Önts még egy ek olajat a Wokba, dobd bele a fokhagyma szeleteket, a hagymát és a Chilit. Süsd 1 percig. Öntsd vissza az elősütött csirkehúst, locsold meg világos szójaszósszal, sötét szójaszósszal, osztrigaszósszal, halszósszal, szórd meg a cukorral, majd tetőzd rá a friss Bazsalikom leveleket és a friss Menta leveleket.
  • Süsd kevergetve 30 másodpercig, amíg a friss levelek kicsit megfonnyadnak.
  • Tálald azonnal frissen főzött rizzsel.

Jó étvágyat!

forrás: https://thewoksoflife.com/thai-chicken-stir-fry-basil-mint/