Méltánytalanul alulértékelt csirkeszárnyak méltó helyretétele ez a fogás. Személyesen kimondottan szeretem, és finomsági rangsorban a csirkemell elé helyezem a szárnyakat. Picínyke combok, ízletesek, finomak fogantyúval ellátva. Egyszer próbáld ki egy ilyen fogáson, és szerintem megváltozik a véleményed örökre a csirkeszárnyakról.
Hozzávalók:
Thai Csirkeszárnyak:
1,5 kg Csirkeszárny, a legvégük eltávolítva
0,5 evőkanál só (Parajdi)
Máz:
1,5 dl Édes Chili Szósz
4 evőkanál Pálmacukor
0,5 dl Világos Szója Szósz
4 evőkanál Rizsecet 5%-os
3 evőkanál Halszósz
2 evőkanál Citromlé
1 szál Thai Citromnád (Citromfű) kloffolva
1 evőkanálnyi zúzott fokhagyma
2 teáskanál Szezámolaj
Tálaláshoz:
aprított friss Petrezselyem, vagy Koriander
2 szál Újhagyma, karikákra aprítva
Csipetnyi Chili Pehely
Basmati rizs
- Melegítsd elő a sütőd 200 C fokra. Olajozz be vékonyan egy tepsit, tedd félre.
- A máz elkészítése: az összes hozzávalót keverd alaposan össze egy kisebb tálban. A szósz felét tedd félre későbbre. A zúzott Citromnád maradjon a félretett szószban.
- Formáld a szárnyakat, ha bőr lóg le róla alul, vágd le. Sózd, helyezd a szárnyakat egyenletesen, sorban a tepsire, ötsd rájuk a szószt. Süsd 10-15 percig.
- Amíg a szárnyak sülnek, forrald fel a maradék szószt egy kis lábasban, közepes-alacsony fokon. A szósz sűrűsödni fog, kevergetve főzd alacsony fokon, éppen hogy csak rotyogtatva 5 percig.
- Ezalatt a szárnyak az egyik oldalukon megsültek, ideje forgatni őket. Süsd őket még 10 percig így is. Váltsd a sütőd beállítását grillre, a tepsiben maradt szószt kanalazd a szárnyakra, és grillezd 5 percig. Ezalatt aranybarnára sülnek, a máz pedig szépen bevonja a szárnyakat.
- Vedd ki a sütőből, forgasd bele mégegyszer a mázas szószba, díszítsd újhagyma karikákkal, petrezselyemzölddel, chili pehellyel.
- Tálald a főzött szósszal, rizssel, sültkrumplival, vagy csak salátával, a kedvedre.
Jó étvágyat!
forrás: http://cafedelites.com