Thai Ragacsos Csirkeszárnyak

Thai Ragacsos Csirkeszárnyak

Méltánytalanul alulértékelt csirkeszárnyak méltó helyretétele ez a fogás. Személyesen kimondottan szeretem, és finomsági rangsorban a csirkemell elé helyezem a szárnyakat. Picínyke combok, ízletesek, finomak fogantyúval ellátva. Egyszer próbáld ki egy ilyen fogáson, és szerintem megváltozik a véleményed örökre a csirkeszárnyakról.

Hozzávalók:

Thai Csirkeszárnyak:

1,5 kg Csirkeszárny, a legvégük eltávolítva

0,5 evőkanál só (Parajdi)

Máz:

1,5 dl Édes Chili Szósz

4 evőkanál Pálmacukor

0,5 dl Világos Szója Szósz

4 evőkanál Rizsecet 5%-os

3 evőkanál Halszósz

2 evőkanál Citromlé

1 szál Thai Citromnád (Citromfű) kloffolva

1 evőkanálnyi zúzott fokhagyma

2 teáskanál Szezámolaj

Tálaláshoz:

aprított friss Petrezselyem, vagy Koriander

2 szál Újhagyma, karikákra aprítva

Csipetnyi Chili Pehely

Basmati rizs

  • Melegítsd elő a sütőd 200 C fokra. Olajozz be vékonyan egy tepsit, tedd félre.
  • A máz elkészítése: az összes hozzávalót keverd alaposan össze egy kisebb tálban. A szósz felét tedd félre későbbre. A zúzott Citromnád maradjon a félretett szószban.
  • Formáld a szárnyakat, ha bőr lóg le róla alul, vágd le. Sózd, helyezd a szárnyakat egyenletesen, sorban a tepsire, ötsd rájuk a szószt. Süsd 10-15 percig.
  • Amíg a szárnyak sülnek, forrald fel a maradék szószt egy kis lábasban, közepes-alacsony fokon. A szósz sűrűsödni fog, kevergetve főzd alacsony fokon, éppen hogy csak rotyogtatva 5 percig.
  • Ezalatt a szárnyak az egyik oldalukon megsültek, ideje forgatni őket. Süsd őket még 10 percig így is. Váltsd a sütőd beállítását grillre, a tepsiben maradt szószt kanalazd a szárnyakra, és grillezd 5 percig. Ezalatt aranybarnára sülnek, a máz pedig szépen bevonja a szárnyakat.
  • Vedd ki a sütőből, forgasd bele mégegyszer a mázas szószba, díszítsd újhagyma karikákkal, petrezselyemzölddel, chili pehellyel.
  • Tálald a főzött szósszal, rizssel, sültkrumplival, vagy csak salátával, a kedvedre.

Jó étvágyat!

forrás: http://cafedelites.com