Böjtidők, télvégi tisztítókúrák nagyszerű, ízletes étele lehet. Vegák, fogyókúrázók kutatják a netet az ilyen fogásokért. Készítheted száraz csicseriborsóból, de gyorsabb a főtt, konzerves változat. Zöld Curry Fűszerpasztát találsz itt a Webáruházunkban is, van vagy két-három féle.
Hozzávalók:
Barna rizs:
1 teáskanál kókuszolaj
2 dl Barna rizs
Zöld Curry Csicseriborsóval:
2 teáskanál olíva olaj, vagy kókuszolaj
3 gerezd fokhagyma
1 db fehérhagyma fele, aprítva
2 szál Citromnád, Thaiföldi, kloffolva
3 db sárgarépa, karikákra vágva
1 evőkanálnyi frissen reszelt gyömbér
3 evőkanálnyi aprított friss bazsalikomlevél
2 evőkanál Zöld Curry Fűszerpaszta
fél teáskanál kurkuma, őrölt
1 doboz (400 ml) Kókusztej
1 dl zöldésgleves alaplé, akár kockából
1 doboz (400 g) Csicseriborsó, főtt
1 evőkanál Szójaszósz
1 db piros, friss paprika, csíkokra vágva
1 dl mélyhűtött zöldborsó
Friss koriander-, vagy petrezselyemlevél
- A Barnarizs elkészítése: 2 dl Barnarizshez adj 1 teáskanál kókuszolajat, majd pirítsd meg a rizst közepes hőfokon 5 percig, vagy amíg illatozni kezd.
- Önts 4-5 dl vizet a rizshez, forrald fel, vedd le a hőt alacsonyra, fedd le és hagyd főni kicsit rotyogva, legalább 45 percig.
- Hevíts olajat egy fazékban, vagy inkább egy magasfalú serpenyőben, közepes hőfokra. Szórd bele a fokhagymát, a hagymát, a kloffolt citromnádat, a sárgarépát, a friss gyömbért és az aprított bazsalikom leveleket. Kevergetve sütögesd 5 percig, de ne égesd oda. Amikor a hagyma kezd barnulni, akkor megfelelő az idő.
- Add hozzá a Zöld Curry Pasztát és a Kurkumát, és keverd fél percig, hogy az illatok kiszabaduljanak.
- Öntsd hozzá a Kókusztejet is, a zöldségleves alapot, a csicseriborsót, a szójaszószt, a lime- vagy citromlevet, sót és a piros kápia vagy kaliforniai paprika csíkokat. Keverd alaposan meg, és forrald fel, vedd le a hőfokot, és főzd így alacsony fokon 20 percig, vagy amíg a sárgarépa megpuhul.
- Közvetlen a tálalás előtt keverd bele a mélyhűtött zöldborsót is. Kóstold, ha kell fűszerezd, sózd.
- Tálald egy adag barnarizs ágyon, díszítsd koriander vagy petrezselyem zölddel. Ha szereted a csípőset, akkor egy kis erős Sriracha szósz is felszolgálható hozzá.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.ambitiouskitchen.com