A thaiföldi konyha egyik jellegzetes, felejthetelen íze az a friss, mindent átható, életteli zöld íz, amit nehéz szóban megfogalmazni, kóstolni kell. Ebben a Fűszerpaszta tasakban minden olyan egzotikus, vad zöld íz benne van, ami a Thaiföldi konyhát annyira jellemzi.
Hozzávalók:
1 tasak Thai Zöld Curry Fűszerpaszta AHG
1-2 ek növényi olaj
1-2 ek növényi olaj 400 ml Kókusztej (1 konzervdoboznyi)
350 g Csirkehús, falatnyi darabokra vágva
100 g Zöldborsó (lehet mélyhűtött is)
100 g Padlizsán, aprítva
Zöld a tálaláshoz, Koriander vagy Petrezselyem
Szeletelt Madárszem Chili, vagy más erős paprika
Elkészítés:
- Hevíts olajat egy serpenyőben, közepes hőfokra. Préseld bele a tasakból a Thai Zöld Curry Fűszerkrémet, és kevergetve süsd 1 percig.
- Öntsd hozzá a Kókusztej felét, és főzd, amíg a az olaj kicsapódik a tetején.
- Add hozzá a csirkehúst, főzd 5-8 percig, amíg a hús átfől.
- Öntsd bele a Kókusztej másik felét, a zöldborsót és a padlizsánt.
- Forrald fel, majd tálald forrón, és díszítsd zöldfűszerekkel.
- Köretnek hosszúszemű rizst főzz mellé.
Jó étvágyat!