Thai Zöld Currys Csirke

Thai Zöld Currys Csirke

A thaiföldi konyha egyik jellegzetes, felejthetelen íze az a friss, mindent átható, életteli zöld íz, amit nehéz szóban megfogalmazni, kóstolni kell. Ebben a Fűszerpaszta tasakban minden olyan egzotikus, vad zöld íz benne van, ami a Thaiföldi konyhát annyira jellemzi.

 

Hozzávalók:

1 tasak Thai Zöld Curry Fűszerpaszta AHG

1-2 ek növényi olaj

1-2 ek növényi olaj 400 ml Kókusztej (1 konzervdoboznyi)

350 g Csirkehús, falatnyi darabokra vágva

100 g Zöldborsó (lehet mélyhűtött is)

100 g Padlizsán, aprítva

Zöld a tálaláshoz, Koriander vagy Petrezselyem

Szeletelt Madárszem Chili, vagy más erős paprika

 

Elkészítés:

  • Hevíts olajat egy serpenyőben, közepes hőfokra. Préseld bele a tasakból a Thai Zöld Curry Fűszerkrémet, és kevergetve süsd 1 percig.
  • Öntsd hozzá a Kókusztej felét, és főzd, amíg a az olaj kicsapódik a tetején.
  • Add hozzá a csirkehúst, főzd 5-8 percig, amíg a hús átfől.
  • Öntsd bele a Kókusztej másik felét, a zöldborsót és a padlizsánt.
  • Forrald fel, majd tálald forrón, és díszítsd zöldfűszerekkel.
  • Köretnek hosszúszemű rizst főzz mellé.

Jó étvágyat!