A New York-i éttermek egyik kedvenc, közkedvelt fogása, nevezhetnénk magyar csirkepaprikásnak is, nokedli nélkül. Az íze viszont igazán egzotikus, meglepő, kellemes utóízű. Érdemes kipróbálni, nem áll messze a magyaros íz világtól.
Hozzávalók:
750 g csontozott csirkecomb
50 g Masman Curry Paszta
400 ml kókusztej
1 evőkanál halszósz
2 db közepes édesburgonya, darabolva
1 db vöröshagyma, aprítva
100 g kesudió, törve
2 evőkanál kókuszolaj
vörös, vagy zöld bazsalikom levelek
Elkészítés:
Így készítsd:
- Hevítsd fel a kókuszolajt közepes hőfokon, és add hozzá a curry pasztát és a fél doboz kókusztejet, és sűrítsd két percig.
- Keverd bele a hagymát, a csirkét, az édesburgonyát és a másik felét a kókusztejnek, főzd mindaddig, míg a csirke megfő, az édesburgonya puha, kb. 10-15 percig.
- Forgasd bele az összetört kesudiót, a halszószt, a bazsalikom leveleket.
- Kevergesd pár percig, majd tálald főtt karfiollal, kelkáposztával, vagy csak egyszerűen edd így, ahogy elkészült.
Jó étvágyat!
Forrás: http://friskylemon.com