Thaiföldi Paleo Massamam Csirke Curry

Thaiföldi Paleo Massamam Csirke Curry

A New York-i éttermek egyik kedvenc, közkedvelt fogása, nevezhetnénk magyar csirkepaprikásnak is, nokedli nélkül. Az íze viszont igazán egzotikus, meglepő, kellemes utóízű. Érdemes kipróbálni, nem áll messze a magyaros íz világtól.

Hozzávalók:

750 g csontozott csirkecomb

50 g Masman Curry Paszta

400 ml kókusztej

1 evőkanál halszósz

2 db közepes édesburgonya, darabolva

1 db vöröshagyma, aprítva

100 g kesudió, törve

2 evőkanál kókuszolaj

vörös, vagy zöld bazsalikom levelek

Elkészítés:

Így készítsd:

  • Hevítsd fel a kókuszolajt közepes hőfokon, és add hozzá a curry pasztát és a fél doboz kókusztejet, és sűrítsd két percig.
  • Keverd bele a hagymát, a csirkét, az édesburgonyát és a másik felét a kókusztejnek, főzd mindaddig, míg a csirke megfő, az édesburgonya puha, kb. 10-15 percig.
  • Forgasd bele az összetört kesudiót, a halszószt, a bazsalikom leveleket.
  • Kevergesd pár percig, majd tálald főtt karfiollal, kelkáposztával, vagy csak egyszerűen edd így, ahogy elkészült.

 Jó étvágyat!

Forrás: http://friskylemon.com