Thaiföld leghíresebb levese, mindenféle "jaj, ez lehetetlen megcsinálni" nélkül. Nem kell mást tenned, mint hazafelé beugrani a legközelebbi közértbe, megvenni a friss hozzávalót (mélyhűtött garnéla rák), a többit itt meg tudod vásárolni, és az egész gyerekjáték.
Hozzávalók:
1 tasak Thai Tom Yum Fűszerpaszta AHG
8,5 dl víz, de mégjobb a szűrt csirkehús leves
250 g Garnélarák, lehetőleg Királygarnéla, vagy
tintahal szeletelve, esetleg kagyló, de halszeletek is
60-80 g Shiitake gomba (szárított 20-30 g)
Friss Koriander levél és Madárszem Chili
Lime
Szójaszósz
Halszósz
Elkészítés:
- Határozd el, hogy vízzel, vagy csirkehús alaplével (maradék, szűrt húsleves) akarod készíteni. Bármelyiket választottad, forrald fel és add hozzá a Tom Yum AHG Fűszerpasztát, majd keverd jól meg.
- Ha szárított Shiitake gombát szeretnél használni, akkor dobj 3-4 egész, szárított Shiitake gombát forrásban lévő vízbe, és főzd legalább 8 percig, majd szeleteld fel.
- Dobd bele a garnéla rákokat és a Shiitake szeletelt gombát. Forrald fel.
- Tálalás előtt ízesítsd szója szósszal, vagy halszósszal.
- Díszítsd friss koriander zölddel, friss karikázott chilivel.
Jó étvágyat!