Tikka Masala Csirke, egy klasszikus indiai fogás

Tikka Masala Csirke, egy klasszikus indiai fogás

Egy klasszikus indiai, vagy már inkább britt ételt mutatok ma. Tulajdonképpen ez az indiai csirkepaprikás, egy teljesen új dimenzióban. Ha a legfőbb hozzávalókat beszerezted, akár improvizálhatsz is, ha nincs minden otthon, persze a legegyszerűbb itt jobboldalt megrendelni az összes hozzávalót egy kattintásra. Sok sikert, biztosan sikerülni fog, hisz ez egy csirkepaprikás.

Hozzávalók:

  • 3 csirke felsőcomb, egy fél csirkemell
  • 1 ek őrölt chili paprika
  • 1 tk chili pehely
  • ½ oliva olaj
  • 1 dl joghurt
  • 1 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1-2 cm hosszú friss gyömbér
  • vagy 1 ek őrölt gyömbér
  • 1 tk indiai ötfűszer keverék
  • 1 tk Garam Masala fűszerkeverék
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt kurkuma
  • 1 ek osztrigaszósz
  • 2 dl kókusztej ( ½ konzerv)
  • egy-két csipet Himalaya só, rózsaszín
  • 2-3 csipet őrölt feketebors
  • 1 dl földimogyoróolaj
  • 250 g Basmati rizs
  • kis csokor petrezselyemzöldje

Így készítsd:

  • A csirkecombokat, mellét ki kell csontoznod, és falatka darabokra vágni.
  • Tedd a csirkedarabokat egy keverőtálba, majd szórd rá az őrölt chili-t, nagy csipet sót, önts rá Oliva olajat, johurtot, és forgasd össze jól. Hagyd pihenni, amennyi időd van rá de legalább egy fél órát.
  • Serpenyőben/Wok-ban, mogyoróolajon, nagy lángon pirítsd meg, úgy 5-6 perc alatt. Tedd félre egy edényben.
  • Önts újra mogyoróolajat a serpenyőbe/wok-ba, és pirítsd a hagymát üvegesre, add hozzá a fokhagymát, a chilipelyhet, a gyömbért, az indiai ötfűszer keveréket, a garam masala-t, a kurkumát, és kis lángon pirítsd 1-2 percig. Adj hozzá osztrigaszószt, koriandert, és forgasd össze.
  • Öntsd rá a kókusztejet, a paradicsomkonzervet, és dobj bele egy rúd fahéjat. Forrald fel, sózd, ha kell, borsozd, és kis lángon főzd kb. 40-45 percig, amíg szépen besűrűsödik.
  • Vedd le a tűzről és facsarj bele egy kis citromlevet, tálald Basmati rizzsel, friss korianderzölddel, vagy ahogy én szeretem, petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!