Tojás Curry Masala

Tojás Curry Masala

Sokszor előfordul velem, hogy túl sok tojást főzök, így van ez Húsvétkor is. De jó lenne ilyenkor varázsolni, hogy ne kelljen a hideg, szájpadlásra ragadós, túl keményre főzött tojásokat uzsonnázni. Tadaam...itt egy keleti varázslat tojással, próbáld ki.

Hozzávalók:

6 keményre főtt tojás

5 evőkanál növényi olaj

2 közepes hagyma, negyedelve

3 közepes paradicsom, negyedelve

2 hegyes, csípős zöldpaprika

4 teásanál Gyömbér-Fokhagyma püré

2 teáskanál őrölt koriander

1 teáskanál őrölt római kömény

1 teáskanál Garam Masala

1/2 teáskanál őrölt kurkuma

1/2 teáskanál chili őrlemény

2 krumpli, kockázva (tetszőlegesen)

friss koriander zöldje díszítésként

 

Elkészítés:

  • Hevíts 2 evőkanál olajat egy magasfalú serpenyőben, fazékban, dobd bele a hagymát. Pirítsd barnulásig, zárd el a hőt alatta.
  • Vedd ki a hagymát egy szűrőlapáttal, turmixold össze a paradicsomokkal, a zöld csípős paprikákkal együtt egy selymes péppé.  Ha lehet, ne adj hozzá vizet turmixoláskor.
  • Hevítsd fel 3 evőkanál olajat uyanabban a serpenyőben közepes hőfokra, öntsd bele a pépet, amit készítettél. Süsd 2-3 percig.
  • Add hozzá a gyömbér-fokhagyma pürét, az összes száraz fűszert, keverd és főzd, amíg az olaj kezd kicsapódni a tetején.
  • Adj hozzá 4 dl forró vizet, forrald fel közepes hőfokon.
  • Ha krumplit is szeretnél a masalába, akkor azt most tedd bele.
  • A keménytojásokat tedd bele a Masala szószba, és főzd legalább 10 percig, amíg a szósz sűrűsödik, legalább 3/4-re az eredeti mennyiségének. Ekorra már a krumplinak is puhára kellene főnie, ha így van, akkor kész a Tojás Masala.
  • Tálald friss koriander zölddel díszítve, és köretként rizzsel, vagy kenyérrel.

Jó étvágyat!