Sokszor előfordul velem, hogy túl sok tojást főzök, így van ez Húsvétkor is. De jó lenne ilyenkor varázsolni, hogy ne kelljen a hideg, szájpadlásra ragadós, túl keményre főzött tojásokat uzsonnázni. Tadaam...itt egy keleti varázslat tojással, próbáld ki.
Hozzávalók:
6 keményre főtt tojás
5 evőkanál növényi olaj
2 közepes hagyma, negyedelve
3 közepes paradicsom, negyedelve
2 hegyes, csípős zöldpaprika
4 teásanál Gyömbér-Fokhagyma püré
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál Garam Masala
1/2 teáskanál őrölt kurkuma
1/2 teáskanál chili őrlemény
só
2 krumpli, kockázva (tetszőlegesen)
friss koriander zöldje díszítésként
Elkészítés:
- Hevíts 2 evőkanál olajat egy magasfalú serpenyőben, fazékban, dobd bele a hagymát. Pirítsd barnulásig, zárd el a hőt alatta.
- Vedd ki a hagymát egy szűrőlapáttal, turmixold össze a paradicsomokkal, a zöld csípős paprikákkal együtt egy selymes péppé. Ha lehet, ne adj hozzá vizet turmixoláskor.
- Hevítsd fel 3 evőkanál olajat uyanabban a serpenyőben közepes hőfokra, öntsd bele a pépet, amit készítettél. Süsd 2-3 percig.
- Add hozzá a gyömbér-fokhagyma pürét, az összes száraz fűszert, keverd és főzd, amíg az olaj kezd kicsapódni a tetején.
- Adj hozzá 4 dl forró vizet, forrald fel közepes hőfokon.
- Ha krumplit is szeretnél a masalába, akkor azt most tedd bele.
- A keménytojásokat tedd bele a Masala szószba, és főzd legalább 10 percig, amíg a szósz sűrűsödik, legalább 3/4-re az eredeti mennyiségének. Ekorra már a krumplinak is puhára kellene főnie, ha így van, akkor kész a Tojás Masala.
- Tálald friss koriander zölddel díszítve, és köretként rizzsel, vagy kenyérrel.
Jó étvágyat!