Sok féle mexikói ételt lehet bele pakolni, kívánatos módon, kézből fogyasztva. De ki lehet próbálni pörkölttel, salátával, amit joghurttal öntünk le, stb. Elkészítése nagyon egyszerű:
Hozzávalók:
8 dl finomliszt
1 teáskanál só
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál zsír (sertés vagy kacsa)
3 dl víz
Elkészítés:
- Keverd össze a lisztet, a sót és a sütőport egy edényben. Az újjaiddal nyomkodd bele a zsírt, gyúrd, amíg a zsírt teljesen felveszi a liszt. Öntsd bele a vizet, és dagaszd szép egyenletes tésztává. Sima és elasztikusnak kell lennie. Oszd fel a tésztát 24 egyenlő részre, és gyúrj belőlük kis labdácskákat.
- Egy belisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki a tortillákat szép egyenletes kerek alakúra, nagyjából akkorára, amekkora serpenyőt/palacsintasütőt fogsz használni. Süsd zsiradék nélkül közepes hőfokon, amíg hólyagosodik, barnul, mindkét oldalán. Tartsd melegen felhasználásig.
forrás: http://allrecipes.com