Tortillas házilag - egyszerűen

Tortillas házilag - egyszerűen

Sok féle mexikói ételt lehet bele pakolni, kívánatos módon, kézből fogyasztva. De ki lehet próbálni pörkölttel, salátával, amit joghurttal öntünk le, stb. Elkészítése nagyon egyszerű:

Hozzávalók:

8 dl finomliszt

1 teáskanál só

2 teáskanál sütőpor

2 evőkanál zsír (sertés vagy kacsa)

3 dl víz

Elkészítés:

  • Keverd össze a lisztet, a sót és a sütőport egy edényben. Az újjaiddal nyomkodd bele a zsírt, gyúrd, amíg a zsírt teljesen felveszi a liszt. Öntsd bele a vizet, és dagaszd szép egyenletes tésztává. Sima és elasztikusnak kell lennie. Oszd fel a tésztát 24 egyenlő részre, és gyúrj belőlük kis labdácskákat.
  • Egy belisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki a tortillákat szép egyenletes kerek alakúra, nagyjából akkorára, amekkora serpenyőt/palacsintasütőt fogsz használni. Süsd zsiradék nélkül közepes hőfokon, amíg hólyagosodik, barnul, mindkét oldalán. Tartsd melegen felhasználásig.

forrás: http://allrecipes.com