Tso Ezredes Csirkéje

Tso Ezredes Csirkéje

A tökéletes egyensúly a csípős és az édes között. Előkelő Uraságról elnevezett Csirkefogás, viszont egyszerűen elkészíthető, akár hétköznapokon is. Nem kell több, mint 25 perc az egészhez!

Hozzávalók:

3 evőkanál kókuszolaj

750 g csirkehús, csontozva, kockázva

3 gerezd fokhagyma

2 teáskanál reszelt friss gyömbér, vagy

2 teáskanál őrölt gyömbér

3 dl csirkehús leves (alaplé)

10 g Madárszem chili

4 evőkanál Csökkentett Sótartalmú Szójaszósz

3 evőkanálnyi Pálmacukor (1 pogácsa)

1 evőkanál rizsecet

2 teáskanál Hoisin szósz

2 teáskanál kukorica keményítő

2 szál újhagyma

250 g Hosszúszemű rizs

 

Elkészítés:

  • A serpenyőben hevíts kókuszolajat közepes hőfokra. Mihelyt forró az olaj, dobd bele a csirkedarabokat. Süsd kb. 8 percig, amíg szépen megbarnul.
  • Vedd ki a csirkedarabokat a serpenyőből, tedd félre, majd még egy kis olajon dinszteld meg a gyömbért és a fokhagymát, de ne tovább, mint 30 másodpercig.
  • Öntsd bele a csirkehús levest (alaplevet akár kockából is készíthetsz), dobd bele a chiliket, öntsd hozzá a szójaszószt, a pálmacukrot, a rizsecetet és a Hoisin szószt. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  • Egy kisebb tálban verd fel a kukorica keményítőt hideg vízzel. Öntsd bele a serpenyőbe a szószhoz.
  • Tedd vissza a csirkehús darabokat a serpenyőbe, és főzd kevergetve mindaddig, amíg a sűrű szósz keverék bevonja a csirkehús darabokat egyenletesen.
  • Tálald Hosszúszemű rizzsel, a tetejét szórd meg karikázott újhagymával. Illik hozzá más, szezonális zöldség is főzve, vagy pirítva a serpenyőben.

Jó étvágyat!

forrás: www.nutmegnanny.com