A tökéletes egyensúly a csípős és az édes között. Előkelő Uraságról elnevezett Csirkefogás, viszont egyszerűen elkészíthető, akár hétköznapokon is. Nem kell több, mint 25 perc az egészhez!
Hozzávalók:
3 evőkanál kókuszolaj
750 g csirkehús, csontozva, kockázva
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál reszelt friss gyömbér, vagy
2 teáskanál őrölt gyömbér
3 dl csirkehús leves (alaplé)
10 g Madárszem chili
4 evőkanál Csökkentett Sótartalmú Szójaszósz
3 evőkanálnyi Pálmacukor (1 pogácsa)
1 evőkanál rizsecet
2 teáskanál Hoisin szósz
2 teáskanál kukorica keményítő
2 szál újhagyma
250 g Hosszúszemű rizs
Elkészítés:
- A serpenyőben hevíts kókuszolajat közepes hőfokra. Mihelyt forró az olaj, dobd bele a csirkedarabokat. Süsd kb. 8 percig, amíg szépen megbarnul.
- Vedd ki a csirkedarabokat a serpenyőből, tedd félre, majd még egy kis olajon dinszteld meg a gyömbért és a fokhagymát, de ne tovább, mint 30 másodpercig.
- Öntsd bele a csirkehús levest (alaplevet akár kockából is készíthetsz), dobd bele a chiliket, öntsd hozzá a szójaszószt, a pálmacukrot, a rizsecetet és a Hoisin szószt. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
- Egy kisebb tálban verd fel a kukorica keményítőt hideg vízzel. Öntsd bele a serpenyőbe a szószhoz.
- Tedd vissza a csirkehús darabokat a serpenyőbe, és főzd kevergetve mindaddig, amíg a sűrű szósz keverék bevonja a csirkehús darabokat egyenletesen.
- Tálald Hosszúszemű rizzsel, a tetejét szórd meg karikázott újhagymával. Illik hozzá más, szezonális zöldség is főzve, vagy pirítva a serpenyőben.
Jó étvágyat!