A japán konyhára jellemző egyszerű, ízletes leves, melyet gyorsan el lehet készíteni. Főleg akkor érdemes, ha maradt egy kis húsleves, mert, mint tudjuk a húsleves másnap a legfinomabb. Egészítsük ki izgalmas, egzotikus ízekkel, és varázsoljunk egy kis Japánt az étkezőbe.
Hozzávalók:
8-10 dl csirkehús leves, vagy más húsleves
2 egész csillagánizs
1 fahéj rúd
2 nagyobb tojás
1 csomag friss Udon tészta
4-5 Pak Choy levél, vagy kelkáposzta levél
2 szál újhagyma, finomra aprítva
3-4 evőkanál Shoyu Szójaszósz
Elkészítés:
- Forrald fel a csirkehús levest egy közepes lábasban. A leves legalább 5-6 cm mély legyen a lábasban. Dobd bele a csillagánizst, a fahéjat és lassan forrald 5-10 percig, míg a fűszerek átadják illóanyag tartalmukat a levesnek. Vedd ki a fűszereket egy szűrőkanállal.
- Üsd fel a tojást egy csészébe, és csúsztasd óvatosan a forrásban lévő levesbe, egyesével. Főzd 2 percig, add hozzá az udon tésztát, a Pak Choy-t (vagy a kelkáposztát). Óvatosan keverd, nehogy a tojások megsérüljenek, főzd 2 percig, míg a tojás fehérje teljesen beáll, de a sárgája még folyékony. Ha nem szeretnél lágy sárgáját, akkor főzd még egy percig.
- Vedd le a tűzről, öntsd bele a szójaszószt, tedd bele a zöldhagyma darabokat. Kóstold, és ha nem elég sós, önts bele még több szójaszószt.
- Két adagra elegendő, óvatosan töltsd át levestányérokba, és fogyaszd forrón.
Jó étvágyat!
forrás: http://thekitchn.com