Újkrumpli Stir Fry Kínai módra

Újkrumpli Stir Fry Kínai módra

A héjastól ehető újkrumpli finom, a nyár hírnöke. De készítettük már ezt a fogást zsenge saláta krumpliból is télen, amikor lehet kapni ezt az aprószemű, ovális burgonyát. Az eredmény annyira finom, hogy nem csak köretnek, hanem főételnek is fogyasztható. Lássunk hozzá: nem szükséges Wokban készíteni, serpenyőben is ugyanolyan könnyű.

Hozzávalók:

fél kg Újkrumpli, vagy Saláta krumpli

3 ek olaj

1 tk egész Római Kömény

2 gerezd Fokhagyma, szeletelve, vagy zúzva

1 kissebb fej Hagyma, aprítva

2 tk Világos Szójaszósz

1/4 tk cukor

1 tk őrölt Római Kömény

1 ek víz

1 tk Szezámolaj

csipetnyi Chili Pehely

1 szál Újhagyma, karikázva

maroknyi friss Petrezselyem, vagy Koriander zöldje

 

Elkészítés:

  • Főzd a krumplikat puhára, ellenőrizd fogpiszkálóval, ha könnyen átmegy rajta, akkor kész.
  • Öntsd le a vizet, és hagyd, hogy a forróságtól megszáradjanak a krumplicskák. Használj egy szélesebb kést, és a lapjával nyomd meg a krumplikat, hogy szétnyíljanak egy kicsit, de ne túl nagyon.
  • Süsd meg a szétlapított krumplikat egy serpenyőben 2 ek olajon. Aranybarnák legyenek mindkét oldalukon. Ha nincs sok időd, ezt a lépést átugorhatod, hogy egyenesen a Wokban folytasd.
  • Hevíts 2 ek olajat egy Wokban vagy egy Serpenyőben közepesen-magas hőfokra. Dobj az olajba 1 tk egész Római Köményt, 2 aprított gerezd fokhagymát, és a kockázott hagymát. Süsd egy percig, amíg a hagyma üvegesnek tűnik. De vigyázat, könnyen odaéghet, föleg a fokhagyma és a kömény, ha ezt érzed, akkor gyorsan add hozzá a krumplikat is. Öntözd meg 2 tk Világos Szójaszósszal, szórd meg negyed tk cukorral, 1 tk őrölt Római Köménnyel, önts rá 1 ek vizet is, 1 tk Szezám olajat, és szórd meg egy kis Chili pehellyel a csípősség kedvéért.
  • Gyöngéden keverd Wok Lapáttal, vagy más eszközzel, ne törd össze a krumplikat. Sózd, ha kell, szórj rá karikázott Újhagymát, Petrezselyem zöldjét, vagy Koriander zöldjét.
  • Utoljára keverd óvatosan össze, és tálald melegében.

Jó étvágyat!

forrás: https://thewoksoflife.com/2019/02/cumin-potatoes-vegan-vegetarian/