A Vadouvan, néha Vaudouvan, egy használatra kész indiai curry keverék, határozott francia behatással, vagyis egy indiai keverék a nyugati világ számára “megszelíditett” változata. A “haut cuisine” kedvelt fűszere világszerte. A francia hatás ebben a keverékben a salotta hagymapor/granulátum és a fokhagymapor, ezek egyáltalán nem szokványosak egy curry keverékben. Tartalmaz még görögszéna magot, szárított curry levelet, de elég hosszú a hozzávaló lista. A Vadouvan egy szuper pikáns, harmónikus ízkavalkád, egzotikus, inkább öleli az ételt, minthogy dominálná, jutalmazza a kreativitást, öröm vele fűszerezni.
Felhasználási javaslat: Húsok dörzsfűszere, grillezett húsok íz dominátora, de vinegrette szószt is, de bármit ízesíthetünk vele. Bármilyen falatkák, chips, vagy pattogatott kukorica mártogató szósza. A bátrabbak fagylalt ízesítésére, (főleg csokoládé fagyi), belekeverve, vagy tetejére szórva használják.
Hol használják?: Indiai Puducherry régió, Franciaország