Vegan Koreai Zöldségragu

Vegan Koreai Zöldségragu

Nem szükséges helyesen kiejteni ezt a nevet, elég ha megjegyezzük, hogy mennyire finom, egészséges Vegán étel. Néha szükségünk van egy húsnélküli ételre, ami meg is adja azt a tápértéket, amire szükségünk van. Ez egy ilyen étel, és könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:

Jjajangmyeon:

5 db szárított Shiitake gomba

2 dl forró víz

4-5 gerezd aprított fokhagyma

1 ek reszelt friss gyömbér

2-3 szál újhagyma, karikázva

1 nagyobb vöröshagyma, rusztikusan darabolva

1/4 káposzta, szeletelve

1 nagyobb Cukkini, aprítva

4-5 db Csiperke gomba, szeletelve

2 ek olaj

1 dl Feketebab szósz/paszta

1 ek barna nádcukor

2 ek Vegetáriánus Osztriga szósz

1 ek kukorica keményítő

Só, Bors

200 g Ramen tészta

1/2 uborka gyufára vágva

 

Elkészítés:

  • Áztasd be a szárított Shiitake gombákat 2 dl forró vízbe, hagyd, hadd szívják meg magukat 15-20 perc alatt. Időközben aprítsd fel a többi zöldséget.
  • A kezeddel préseld ki a vizet a Shiitake gombákból, úgy, hogy a kicsorgó vizet egy edényben felfogod. A kipréselt gombákat aprítsd fel kockákra. Az összegyűlt gombalevet egészítsd ki vízzel, 2 dl-re.
  • Wokban, vagy egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, dobd bele a fokhagyma aprítékot, a friss reszelt gyömbért, és az újhagyma karikákat. Süsd rázogatva, közepes/magas hőfokon egy percig, de ne égesd oda, ugyanis a gyömbér hamar odakap.
  • Amikor úgy érzed, hogy az aromák kezdenek felszabadulni, add hozzá a Feketebab Pasztát, és süsd kevergetve még egy percig.
  • Add hozzá a többi zöldséget, a durvára, rusztikusra vágott hagymát, a szeletelt káposztát, a kockázott cukkinit, és a csiperke gomba szeleteket. Jól keverd össze, és süsd 3-4 percig. Rázd, keverd gyakran.
  • Most öntsd rá a Shiitake gomba levet, a Vegetáriánus Osztrigaszószt, szórd meg cukorral. Keverd össze, és hagyd főni közepes hőfokon 10-15 percig, fedetlenül. Néha keverd meg, hogy mindenütt átfőjön.
  • Főzd ki a Ramen tésztát az utasításnak megfelelően. Szűrd le, ha készre főtt, és hideg vízzel öblítsd át alaposan, majd hagyd lecsöpögni.
  • Egy kis csészében keverd össze a kukorica keményítőt ugyanannyi hideg vízzel. Keverés mellett öntsd rá az ételre, hamar be fog sűrűsödni. Borsozd, sózd, ha szeretnéd.
  • Tálald a tészta tetején a Jjajangmyeon-t, díszítésként egy kis Julienne-re vágott uborka illik hozzá.

Jó étvágyat!

forrás: Seonkyoung Longest