Nem szükséges helyesen kiejteni ezt a nevet, elég ha megjegyezzük, hogy mennyire finom, egészséges Vegán étel. Néha szükségünk van egy húsnélküli ételre, ami meg is adja azt a tápértéket, amire szükségünk van. Ez egy ilyen étel, és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
Jjajangmyeon:
5 db szárított Shiitake gomba
2 dl forró víz
4-5 gerezd aprított fokhagyma
1 ek reszelt friss gyömbér
2-3 szál újhagyma, karikázva
1 nagyobb vöröshagyma, rusztikusan darabolva
1/4 káposzta, szeletelve
1 nagyobb Cukkini, aprítva
4-5 db Csiperke gomba, szeletelve
2 ek olaj
1 dl Feketebab szósz/paszta
1 ek barna nádcukor
2 ek Vegetáriánus Osztriga szósz
1 ek kukorica keményítő
Só, Bors
200 g Ramen tészta
1/2 uborka gyufára vágva
Elkészítés:
- Áztasd be a szárított Shiitake gombákat 2 dl forró vízbe, hagyd, hadd szívják meg magukat 15-20 perc alatt. Időközben aprítsd fel a többi zöldséget.
- A kezeddel préseld ki a vizet a Shiitake gombákból, úgy, hogy a kicsorgó vizet egy edényben felfogod. A kipréselt gombákat aprítsd fel kockákra. Az összegyűlt gombalevet egészítsd ki vízzel, 2 dl-re.
- Wokban, vagy egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, dobd bele a fokhagyma aprítékot, a friss reszelt gyömbért, és az újhagyma karikákat. Süsd rázogatva, közepes/magas hőfokon egy percig, de ne égesd oda, ugyanis a gyömbér hamar odakap.
- Amikor úgy érzed, hogy az aromák kezdenek felszabadulni, add hozzá a Feketebab Pasztát, és süsd kevergetve még egy percig.
- Add hozzá a többi zöldséget, a durvára, rusztikusra vágott hagymát, a szeletelt káposztát, a kockázott cukkinit, és a csiperke gomba szeleteket. Jól keverd össze, és süsd 3-4 percig. Rázd, keverd gyakran.
- Most öntsd rá a Shiitake gomba levet, a Vegetáriánus Osztrigaszószt, szórd meg cukorral. Keverd össze, és hagyd főni közepes hőfokon 10-15 percig, fedetlenül. Néha keverd meg, hogy mindenütt átfőjön.
- Főzd ki a Ramen tésztát az utasításnak megfelelően. Szűrd le, ha készre főtt, és hideg vízzel öblítsd át alaposan, majd hagyd lecsöpögni.
- Egy kis csészében keverd össze a kukorica keményítőt ugyanannyi hideg vízzel. Keverés mellett öntsd rá az ételre, hamar be fog sűrűsödni. Borsozd, sózd, ha szeretnéd.
- Tálald a tészta tetején a Jjajangmyeon-t, díszítésként egy kis Julienne-re vágott uborka illik hozzá.
Jó étvágyat!
forrás: Seonkyoung Longest