Vietnámi Citromnádas Grill Sertés

Vietnámi Citromnádas Grill Sertés

Nincs annál unalmasabb íz, mint egy natúr sült sertéshús, legalábbis számomra. Na persze volt íze, anno, de a mai nagyüzemi sertéshúsnak nincs zamata. Én így emlékszem. Ezért ki kell találnunk ízletes fűszerezési huncutságokat, ez is egy fajta kísérlet, de nem is akármilyen! Ez FINOM!

Egyetlen hátránya van: egy nappal előre elő kell készülni.

Hozzávalók:

800 g sertés lapocka, vagy tarja

6 gerezd fokhagyma

2 db salotta hagyma, vagy lilahagyma

2-3 szál thai citromnád (thai citromfű)

2 evőkanál sötét szójaszósz

½ dl halszósz

3 evőkanál olíva olaj

½ teáskanál őrölt feketebors

½ dl méz

Elkészítés:

Elkészítése:

  • Egy robotgépbe, mixerbe, vagy egy nagy mozsárba tegyél: fokhagymát, salotta hagymát, thai citromnádat, sötét szójaszószt, halszószt, olíva olajt, frissen őrölt feketeborsot, és pürésítsd mindaddig, amíg finom állagú pépet kapsz.
  • Helyezd a hússzeleteket egy mély tálba, öntsd rá a marinádot, és keverd jól össze, hogy a húst mindenhol befedje. Tedd a hűtőbe 24 órára.
  • Két órával az elkészítés előtt vedd ki a hűtőből, és grillezd egy öntöttvas grill serpenyőben, vagy faszén fölött, tetszésed szerint. Közepes hőmérsékleten, ez 3-4 perc oldalanként.
  • Kend be vékonyan mézzel minden oldalát, és süsd tovább még 1-1 percig.
  • Tálald melegen, friss saláta körettel, csak a tudatos „Slim” étrended miatt.

 

forrás: angsarap.net