Vietnami Karamellás Csirkecombok

Vietnami Karamellás Csirkecombok

Bernard, a barátom elköltözött Párizsba. Nála kedvesebb embert nem ismerek, így hát amikor nem volt hol laknia, pénz nélkül, munka nélkül, összeismerkedett egy pár vietnami sráccal a parkban. Kisvártatva Bernard beköltözött a 6 (hat) vietnami sráchoz a 28 m2 lakásba. Éjszakára matracokkal borították a padlót, nappalra felszedték, és éltek boldogan. De hogy jön ide a vietnami karamell csirke? Nos évekkel később, amikor Bernard már az egyik szobámat bérelte, olykor előrukkolt egy gyors vacsival, amit a vietnamiaktól tanult. Nem telt bele 15-20 perc és már is az asztalon volt az ínycsiklandozó csirke rizzsel. Azóta rendszeresen készítem, sőt a családom is igényli a vietnami karamell csirkét. Tessék itt egy, a Bernardéra nagyon hasonlító, Karamell Csirke, nevezhetném Bernard módra.

Hozzávalók:

Csirke:

500-600 g csirkecomb

2 evőkanál növényi olaj

3 gerezd fokhagyma, szeletelve

1 db csípős hegyes, zöld paprika

Pác:

1/2 dl nádcukor

1/2 dl halszósz

feketebors

Karamellszósz:

1 evőkanál halszósz

3 evőkanál víz

1 evőkanál nádcukor

3 teáskanál rizsecet (5%-os)

Elkészítés:

  • Pácold a csirkét a pácban 10 percig. Keverd össze a karamell szósz hozzávalóit, tedd félre.
  • Hevíts 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, ha van akkor öntöttvas serpenyőben, közepes hőfokra. A csirkecombokat először a bőrös felükkel felfele, majd a bőrös oldalukkal lefele süsd aranybarnára, ropogósra. Vedd ki a csirkecombokat a serpenyőből.
  • Önts kicsi olajat a serpenyőbe, dobd bele a fokhagymát, tedd vissza a csirkecombokat, öntsd rá a karamell szószt. Vedd le a hőt, és hagyd rotyogni, amíg a karamell szósz redukálódik, és jó barna a színe. Egy párszor meg kell forgatni a combokat, ha már jónak tünnek a combok, akkor dobd hozzá a zöld csípős paprikakarikákat, és süsd még egy percig.
  • Tálald melegen, rizzsel, kölessel, kuszkusszal, vagy a kedvencemmel, quinoával.

Jó étvágyat!

forrás: http://rasamalaysia.com//