A név a portugál "carne de vinha d'alhos” elnevezésből ered, jelentése “hús borral és fokhagymával”. Az indiai Goa régió jellegzetes étele, ahol a portugál befolyás még mindig nagy. De Mumbai-ban is szívesen veszik menüre az éttermek. Angliában országszerte közkedvelt étel, szintén a gyarmati múlt miatt. A bor helyett ma már ecetet hasz- nálnak, a méregerős kashmiri chilik mellett. További összetevői a római kömény, a bors, a kardamom, a fahéj, a fekete mustármag, a görögszéna mag, a gyömbér és a koriander. A főznivaló húst általában egy éjszakán át pácolják ebben az ecetes-fűszeres-cukros lében, és az eredmény egy édes-savanyú finom, karakteres ízvilág, amely oly jellegzetes a “Vindaloo”, “Vindallo”, vagy “Vindalho” fogásokra.
Felhasználási javaslat: Halcurry, rákok, tengeri herkentyűk, marha curry, bárány curry ízesítésére.
Hol használják?: Indiai Goa régió