Waldorf Saláta Csicseriborsóval

Waldorf Saláta Csicseriborsóval

A nyár a hőség és a sorra szüretelhető kerti finomságok ideje. Élvezzük a friss ropogós salátát egy nyári estén a kertben, teraszon üldögélve, egy finom fehérborral leöblítve.

Hozzávalók:

1 dl natúr görög joghurt, nem édes

2 evőkanál almaecet

1 teáskanál Colmans mustár, vagy Dijoni

1 teáskanál méz

1/2 teáskanál só

1/2 teáskanál chili pehely

1/4 teáskanál őrölt feketebors

1 konzervdoboz csicseriborsó, 400 g

2 szál angol zeller, finomra szeletelve

1 közepes alma, kockákra aprítva

2 dl csemegeszőlő, lehetőleg nagyszemű

1 db közepes, aprított lilahagyma

egy nagy marék finomra vágott petrezselyem

maréknyi durván aprított dióbél

100-150 g friss spenót

Elkészítés:

  • Keverd össze a salátaöntet, a joghurtot, az almaecetet, a mustárt, a mézet, a sót, a chili pelyheket és az őrölt feketeborsot egy tálban alaposan.
  • Egy nagyobb tálban keverd össze a csicseriborsó konzervet, az angol zeller aprított szárát, a kockázott almát, a hagymát, a petrezselyem zöldjét és a durvára vágott diót.
  • Öntsd hozzá a salátaöntet, és keverd, hogy minden összetevőre jusson belőle.
  • Hűts le 30 percre, és csak ezután tálald. Öt napig is eláll a hűtőben.
  • Tálald friss spenótágyon, vagy tetszőleges salátán.

Jó étvágyat!

forrás: www.thekichn.com