A nyár a hőség és a sorra szüretelhető kerti finomságok ideje. Élvezzük a friss ropogós salátát egy nyári estén a kertben, teraszon üldögélve, egy finom fehérborral leöblítve.
Hozzávalók:
1 dl natúr görög joghurt, nem édes
2 evőkanál almaecet
1 teáskanál Colmans mustár, vagy Dijoni
1 teáskanál méz
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál chili pehely
1/4 teáskanál őrölt feketebors
1 konzervdoboz csicseriborsó, 400 g
2 szál angol zeller, finomra szeletelve
1 közepes alma, kockákra aprítva
2 dl csemegeszőlő, lehetőleg nagyszemű
1 db közepes, aprított lilahagyma
egy nagy marék finomra vágott petrezselyem
maréknyi durván aprított dióbél
100-150 g friss spenót
Elkészítés:
- Keverd össze a salátaöntet, a joghurtot, az almaecetet, a mustárt, a mézet, a sót, a chili pelyheket és az őrölt feketeborsot egy tálban alaposan.
- Egy nagyobb tálban keverd össze a csicseriborsó konzervet, az angol zeller aprított szárát, a kockázott almát, a hagymát, a petrezselyem zöldjét és a durvára vágott diót.
- Öntsd hozzá a salátaöntet, és keverd, hogy minden összetevőre jusson belőle.
- Hűts le 30 percre, és csak ezután tálald. Öt napig is eláll a hűtőben.
- Tálald friss spenótágyon, vagy tetszőleges salátán.
Jó étvágyat!
forrás: www.thekichn.com