Wokkozott Csirkehús Tavaszi Zöldségekkel

Wokkozott Csirkehús Tavaszi Zöldségekkel

Közeleg a nyár, de még nincs sok zöldség a választékban, de ami van, azt használjuk, kiegészítve a tavalyi gyökérzöldségekkel, így lesz tökéletes, könnyű, egészséges az étrendünk.

Hozzávalók:

500 g csontozott csirkehús, kockázva

2+2 evőkanál olaj

1 teáskanál szezámolaj

2 teáskanál kukorica keményítő

1 teáskanál nádcukor, vagy méz

2+1 evőkanál Világos Szójaszósz

1 teáskanál Chili Pehely

5 szeletnyi friss Gyömbér, vagy

1 evőkanál Gyömbérpüré

6 db közepes Sárgarépa, Julienne-re vágva

2 db Újhagyma, karikázva

2 maréknyi friss Spenótlevél, zsenge, friss

 

Elkészítés:

  • Egy tálban keverd össze a: kockázott csirkehús darabokat (én szeretem a csontozott combhúst, ami nem annyira száraz, mint a melle húsa), 2 evőkanál olajat, a szezámolajat, a kukorica keményítőt, a nádcukrot, vagy a mézet, ha azt szeretnél használni, a másfél evőkanálnyi szójaszószt és a chili pelyheket. Tedd félre pácolódni legalább 30 percre.
  • Hevíts 2 veőkanálnyi olajat a Wokban vagy a Serpenyőben, közepes hőfokra. Dobd bele a gyömbér szeleteket, süsd 1-2 percig, amíg enyhén megpirul.
  • Öntsd bele a csirkehúst egy rétegben, hagyd, hogy megkapja a hús egy oldalát a hő, szép barnára, kb. egy percig.
  • Keverd meg, és süsd tovább, néha átforgatva, amíg aranybarnára nem sül minden oldalán.
  • Öntsd hozzá a sárgarépát, kevergetve wokkozd 1-2 percig, amíg a répa "al dente" , még ropogós, de még nem puhult meg állapotba kerül.
  • Önts hozzá 1-2 evőkanálnyi Szójaszószt, add hozzá a zöldhagyma karikákat, süsd kevergetve 1 percig, majd öntsd bele a friss Spenótleveleket is.
  • Addig süsd kevergetve, amíg a Spenót éppenhogy fronnyadni kezd. Ez csak másodperceken múlik. Ne süsd túl, mert az étel elveszíti a frisseségét  látványilag, élvezetileg.
  • Tálald friss zöldhagyma zölddel karikázva a tetején, főtt rizzsel, tésztával.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com