Közeleg a nyár, de még nincs sok zöldség a választékban, de ami van, azt használjuk, kiegészítve a tavalyi gyökérzöldségekkel, így lesz tökéletes, könnyű, egészséges az étrendünk.
Hozzávalók:
500 g csontozott csirkehús, kockázva
2+2 evőkanál olaj
1 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál kukorica keményítő
1 teáskanál nádcukor, vagy méz
2+1 evőkanál Világos Szójaszósz
1 teáskanál Chili Pehely
5 szeletnyi friss Gyömbér, vagy
1 evőkanál Gyömbérpüré
6 db közepes Sárgarépa, Julienne-re vágva
2 db Újhagyma, karikázva
2 maréknyi friss Spenótlevél, zsenge, friss
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze a: kockázott csirkehús darabokat (én szeretem a csontozott combhúst, ami nem annyira száraz, mint a melle húsa), 2 evőkanál olajat, a szezámolajat, a kukorica keményítőt, a nádcukrot, vagy a mézet, ha azt szeretnél használni, a másfél evőkanálnyi szójaszószt és a chili pelyheket. Tedd félre pácolódni legalább 30 percre.
- Hevíts 2 veőkanálnyi olajat a Wokban vagy a Serpenyőben, közepes hőfokra. Dobd bele a gyömbér szeleteket, süsd 1-2 percig, amíg enyhén megpirul.
- Öntsd bele a csirkehúst egy rétegben, hagyd, hogy megkapja a hús egy oldalát a hő, szép barnára, kb. egy percig.
- Keverd meg, és süsd tovább, néha átforgatva, amíg aranybarnára nem sül minden oldalán.
- Öntsd hozzá a sárgarépát, kevergetve wokkozd 1-2 percig, amíg a répa "al dente" , még ropogós, de még nem puhult meg állapotba kerül.
- Önts hozzá 1-2 evőkanálnyi Szójaszószt, add hozzá a zöldhagyma karikákat, süsd kevergetve 1 percig, majd öntsd bele a friss Spenótleveleket is.
- Addig süsd kevergetve, amíg a Spenót éppenhogy fronnyadni kezd. Ez csak másodperceken múlik. Ne süsd túl, mert az étel elveszíti a frisseségét látványilag, élvezetileg.
- Tálald friss zöldhagyma zölddel karikázva a tetején, főtt rizzsel, tésztával.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com