A Xacuti Curry a Goa régió jellegzetes, portugál hatású étele. Nagyon csípős, az európaiak számára szinte már élvezhetetlen, de ott, ahol a fertőzések mindennaposak, kell ez a capsaicin védelem a bélrendszernek. Ezért a nálunk kapható kész Xacuti keverékek mérsékelten csípősek, ugyanakkor édeskés, trópusi illatvilágot varázsol maga köré, használata egzotikus érzést kelt. Összetevői: chili, koriander mag, szerecsendió virág, szerecsendió, kardamom, bors, római kömény, kurkuma, szegfűszeg, só.
Felhasználási javaslat: Csirke curry, hal curry, marhahús curry, sertéshús curry, rák curry, zöldség curry, raguk, pörköltek fűszerezésére. Grillezésre, rostonsütésre szánt húsok száraz, vagy nedves dörzsfűszerezésére.
Hol használják?: Indiai Goa régió