A Yaji fűszerkeveréket Nigériában húsételek, a “Suya” ízesítésére használják. Úgy tartják, hogy a grillezett húsokhoz a valaha történt legjobb dolog a Suya. A fogyasztásakor szomjasak leszünk, ezért sok vizet kell innunk, ami teltségérzetet ad, és így fogyunk is egy picit. Általában nyársra húzott, grillezett húsokat fűszereznek ezzel a keverékkel, ami gondot is okozhat a helyi viszonyok között, mert a hús nem mindig sűl át teljesen, elpusztítva a károkozókat. Nálunk ettől nem kell félni, de jó, ha a saslikot, nyársra húzott húsokat átsütjük teljesen, főleg a csirke és a sertéshúsoknál kell ezt megtenni.
Felhasználási javaslat: A Yaji-t saslikok, grillezni szánt húsok fűszerezésére használjuk.
Hol használják?: Nigéria, Nyugat Afrika