YAKI UDON

YAKI UDON

Yaki udon egy könnyű japán pirított tészta recept, ami 20 perc alatt elkészül! Udon tészta egy ízletes 5 hozzávalós yaki udon tészta szósszal. Tehetsz bele bármilyen zöldséget és fehérjét, amit szeretnél, mert a tészta rendkívül sokoldalú, és majdnem mindenféle hozzávalóval finom. Ráadásul 20 perc alatt elkészül!

Hozzávalók
• 2 csomag udon tészta
• ½ nagy hagyma
• 2-3 db káposztalevél
• 1 db sárgarépa
• 2 db shiitake gomba
• 2 db mogyoróhagyma/zöldhagyma
• 225 g szeletelt sertéshasalja, vagy tetszés szerinti hús, tenger gyümölcsei vagy zöldségek
• 1 evőkanál. olaj
Fűszerek
•    Frissen őrölt fekete bors
•    3 evőkanál. Mentsuyu (tésztaleves alap)
•    1 tk. szója szósz
Öntetek
• 1 g (kb. 3 evőkanál) Katsuobushi (szárított bonito pehely)
• 1 evőkanál reszelt gyömbér

Elkészítés

Szósz: 

Keverd össze az összes hozzávalót egy kis tálban, majd tedd félre.

Udon tészta főzése:

Vedd ki az udon tésztát a csomagolásból, majd tedd egy lábos forrásban lévő vízbe. Keverd meg óvatosan. (1-2 perc) Mivel előfőzött, kerüld a túlfőzést, mert túl puha lesz.

Öblítsd le és szűrd le a tésztát hideg víz alatt. Ha nem azonnal használod fel, csepegtess rá egy kis olajat, hogy ne ragadjon össze.

Pirítás:

Hevíts fel egy serpenyőt erős tűzön, majd adj hozzá olajat. Aztán add hozzá a darált húst, és pirítsuk, amíg majdnem megfő. Majd jöhetnek hozzá a zöldségek, és pirítsuk, amíg a hús teljesen megfő, és a zöldségek puhák lesznek. Ezután add hozzá a tésztát, a szószt és az újhagymát. Folytasd a pirítást körülbelül 3 percig, vagy amíg jól össze nem keveredik. Azonnal tálald.

Jó étvágyat!

 

Forrás: https://drivemehungry.com/yaki-udon-stir-fried-udon-noodles/