Yakisoba Marhahús tésztával

Yakisoba Marhahús tésztával

Ritkán eszünk marhahúst, és akkor is olyan recepteket választok, amibe nem kell sok. Valahogy nem bírja a gyomrom, viszont nagyon szeretem, és nem tudok ellenállni. Hát igen, Oscar Wilde: "Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem." Szóval a kevés marhahússal készült ételek közül nekem ez a kísértés. Az sem mellékes, hogy gyorsan elkészíthető, mindössze 20 perc! Egyáltalán nem szükséges marhahúsból elkészíteni, finom lesz sertés-, csirke- vagy más húsból is. Vegetáriánus ételt szeretnél? Hús helyett használj Tofu-t.

Tehát látogassunk el képzeletben Japánba.

Hozzávalók:

Yakisoba marhahús:

2 evőkanál földimogyoró wok-olaj

250 g marhahús (vagy más hús)

só és bors

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál reszelt gyömbér

400 g vegyes zöldség aprítva

1/2 friss piros paprika (pl. kápia)

2 friss újhagyma

200 g instant wok tészta, főzve, lecsöpögtetve

6-8 evőkanál Yakisoba szósz

2-3 evőkanál tésztafőző lé

csipetnyi szezámmag

csipetnyi chili pehely

1 teáskanál szezám olaj

Yakisoba Wok szósz:

3 evőkanál Osztriga szósz

1 evőkanál világos szójaszósz

1 evőkanál barna cukor

1 evőkanál szezám olaj

só, ízlés szerint (vigyázat, a szójaszósz is sós!)

pár tekerés feketebors

 

Elkészítés:

  • Hevítsd fel olajat a serpenyőben/wokban. Dobd bele a csíkokra vágott húst, süsd pár percig, sózd, borsozd. Szedd ki egy tányérra, és tedd félre.
  • Önts olajat a serpenyőbe/wokba és süsd meg a fokhagymát, gyömbért alacsony hőfokon, majd süsd meg az aprított zöldségeket (káposzta, lila káposzta, kelkáposzta, sárgapépa, brokkoli, zöldborsó, vagy más, ami éppen van otthon), a piros paprikát, az újhagymát magas hőfokon, de ne égesd meg. Sózd, borsozd. Kevergetve addig süsd, amíg félig készre sütögetted, maradjon "al dente", kicsit ropogós.  Öntsd vissza a húst, keverd alaposan össze.
  • Öntsd hozzá az előre kifőzött, és jól lecsöpögtetett tésztát, kevergetve süsd pár percig.
  • Öntsd rá a Yakisoba szószt, löttyints hozzá egy kis tésztafőző levet (pár evőkanálnyit). Kevergetve süsd, amíg a tésztát és minden más hozzávalót jól bevonja a szósz.
  • Tálald melegében. A maradék hűtőben tárolandó, és felmelegítve három napig fogyasztható.
  • Díszítsd szezámaggal, chili pehellyel és pár csepp szezám olajjal.

Yakisoba szósz elkészítése:

  • Az összes hozzávalót egy tálban keverd jól össze.

Jó étvágyat!

forrás: sandraseasycooking.com