A Yakitori tulajdonképpen a Japánok grillezett Saslikja, Nyársa. A hús felfűzéséhez vas, de leginkább bambu pálcákat használnak. A fűszerezés után faszén grillen megsütik a különféle húsokból készült nyársakat. Fűszerezésre leginkább Shichimi keveréket, borsot, néha wasabit használnak.
Népszerű Yakitori ételek:
- Negima - csirkecombból készült póréhagymával tűzdelt nyárs.
- Momo - csak csirkecombból készült nyárs.
- Tsukune - húsgolyók nyársra fűzve, csirkehús, tojás, zöldségek és fűszerekből.
- Torikawa - ropogósra grillezett csirkebőr, nyársra fűzve.
- Tebasaki - csirkeszárnyak, általában párban felfűzve, grillezve, tálalva.
- Reba - csirkemáj felfűzve, grillezve.
- Nankotsu - porcogók a csirkemell melletti részekből, egy pici húsos résszel kivágva, grillezve.