Yakitori

Yakitori

A Yakitori tulajdonképpen a Japánok grillezett Saslikja, Nyársa. A hús felfűzéséhez vas, de leginkább bambu pálcákat használnak. A fűszerezés után faszén grillen megsütik a különféle húsokból készült nyársakat. Fűszerezésre leginkább Shichimi keveréket, borsot, néha wasabit használnak.

Népszerű Yakitori ételek:

  • Negima - csirkecombból készült póréhagymával tűzdelt nyárs.
  • Momo - csak csirkecombból készült nyárs.
  • Tsukune - húsgolyók nyársra fűzve, csirkehús, tojás, zöldségek és fűszerekből.
  • Torikawa - ropogósra grillezett csirkebőr, nyársra fűzve.
  • Tebasaki - csirkeszárnyak, általában párban felfűzve, grillezve, tálalva.
  • Reba - csirkemáj felfűzve, grillezve.
  • Nankotsu - porcogók a csirkemell melletti részekből, egy pici húsos résszel kivágva, grillezve.