A thai Zöld Curry, a “kaeng khiao wan”, szó szerint azt jelenti, hogy zöld, édes fűszerkeverék. Az édes nem az ízére utal, hanem a színére, mert az a curry, amelynek a fő alapanyaga a nyers, zöld chili, meglehetősen csípős. Ez a curry is kókusztej felhasználásával készül, és főleg Thaiföld középső tartományaiban elterjedt a használata. Az összetevői variálhatnak vidékről vidékre, de szinte mindig megtalálható benne a friss zöld chili, a salotta hagyma, a fokhagyma, a galan- gálgyökér, a friss thai citromnád, a kaffir lime gyümölcs héja, vagy a levele, koriandergyökér, friss koriander levél, fehérbors, koriandermag, római kömény, tengeri só, garnélapaszta, halszósz.
Felhasználási javaslat: halcurry, rákok, tengeri herkentyűk, marhahús curry, rizsételek.
Hol használják?: Thaiföld